Πρόταση Αβέρωφ για μετατροπή αγροκτημάτων σε επισκέψιμους χώρους

Δήλωση εξέδωσε ο προέδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου

9F38E81D 8F1D 41A9 BE3C E8F330345DB8

Δήλωση εξέδωσε ο προέδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου για την πρόταση νόμου για το επισκέψιμο αγρόκτημα.

Στη δήλωση αναφέρει ότι «το νομοσχέδιο που αφορά τη ρύθμιση ίδρυσης και λειτουργίας επισκέψιμων αγροκτημάτων σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσουμε την ύπαιθρο και να δώσουμε προοπτικές ανάπτυξης στις κοινότητες μας, παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στην παρουσία του βουλευτή και Προέδρου της Επιτροπής Εμπορίου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη και συνεργατών».

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Μια ουσιαστικά δυνατή οικονομία οφείλει να δίνει ευκαιρίες σε όλους. Και στους εργαζόμενους και στους αυτοαπασχολούμενους και στους επιχειρηματίες αλλά και στους αγρότες μας.

Η δουλειά μας είναι να βρίσκουμε τρόπους ώστε καθεμία από αυτές τις κοινωνικές ομάδες να ενισχύει το εισόδημα της. Η ιδέα για το επισκέψιμο αγρόκτημα ανταποκρίνεται σε αυτήν ακριβώς τη λογική. Με το νομοσχέδιο που καταθέτουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εμπορίου τον κ.  Χατζηγιάννη, ο αγρότης έχει την ευκαιρία να ενισχύσει το εισόδημα του και παράλληλα να γίνει ένας μικρός επιχειρηματίας προς όφελος του ιδίου και της οικογένειας του.

Ένα επισκέψιμο αγρόκτημα θα μπορεί να περιλαμβάνει υποδομές διαμονής και διανυκτέρευσης, εκθετήρια πώλησης προϊόντων και μικρούς χώρους εστίασης και εκπαίδευσης. Στόχος είναι το κάθε αγρόκτημα να γίνει ένας χώρος επισκέψιμος όπου ο κάθε επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τις μεθόδους παραγωγής, να μπορεί να απολαύσει τη φύση και παράλληλα να δοθούν προοπτικές ανάπτυξης στις κοινότητες της υπαίθρου και να δημιουργήσουν σημαντικό πρόσθετο εισόδημα στους αγρότες και τους παραγωγούς μας.

Την ίδια στιγμή θα εμπλουτίσουμε το τουριστικό μας προϊόν παρέχοντας τη δυνατότητα σε επισκέπτες που το επιθυμούν, να επισκέπτονται τα αγροκτήματα και να βιώνουν κάτι το πολύ διαφορετικό».