ΠτΒ:Στόχος οι πολίτες να έχουν την ιατροφαρμακευτική φροντίδα που τους αρμόζει

“Στόχος οι πολίτες να έχουν την ιατροφαρμακευτική φροντίδα που τους αρμόζει“

D7D79897 09D9 45B4 9055 7C1E361E693F

Στόχος και υποχρέωση της πολιτείας είναι να διασφαλίσει ότι κάθε πολίτης αυτούς του κράτους ξεχωριστά θα έχει το επίπεδο ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και στήριξης που αρμόζει σε ένα ευνομούμενο κράτος, δήλωσε την Παρασκευή η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου.

Κατά τη διάρκεια παράδοσης συμβολικού ποσού εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων προς τη Μονάδα Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου, η κ. Δημητρίου διαβεβαίωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων, χωρίς να θέλει να παρεμβαίνει στις αρμοδιότητες της εκτελεστικής εξουσίας, θα ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο για όλα τα ζητήματα, που αφορούν την υγεία γενικότερα, μέσω της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας.

Όπως είπε η κ. Δημητρίου, η σημερινή παράδοση του συμβολικού ποσού γίνεται στο πλαίσιο της αναγνώρισης του έργου που γίνεται στη Μονάδα Εντατικής Νεογνών και έχοντας έγνοια τις προκλήσεις και τα προβλήματα, που έχουν να διαχειριστούν.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής, «το Μακάρειο Νοσοκομείο εξακολουθεί να είναι μια πολύ σημαντική δομή του κράτους και του συστήματος υγείας, που αφορά τα παιδιά μας και αυτή είναι ακριβώς και η σημασία της σημερινής μας χειρονομίας».

Ευχήθηκε στους λειτουργούς της μονάδας να συνεχίσουν το έργο, το οποίο διενεργούν, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα παρακολουθεί επιστάμενα, επισημαίνοντας τις αδυναμίες που της μεταφέρονται από τους πολίτες και κυρίως βάζοντας ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των δυσκολιών που παρατηρούνται.

Από πλευράς Διοίκησης του Μακάρειου Νοσοκομείου αναφέρθηκε ότι η δωρεά θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά νεογνικών φωλιών, που θα χρησιμοποιηθούν στις θερμοκοιτίδες της Εντατικής Νεογνών.