Σενέκης: Απειλούν πολίτες για παρουσία τους σε συγκεντρώσεις Χριστοδουλίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τις Προεδρικές και την εκστρατεία των υποψηφίων τους κλήθηκαν να μιλήσουν ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Σενέκης

91315CE3 6163 4390 9218 55D6C3C89FE0

Για τις Προεδρικές και την εκστρατεία των υποψηφίων τους κλήθηκαν να μιλήσουν στο Πρωτοσέλιδο ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Σενέκης.

Ο κ. Δίπλαρος ανέφερε αρχικά ότι ανέμεναν ότι θα γίνονταν τα debate που προγραμματίστηκαν στο ΡΙΚ με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων. «Θα δούμε το πρώτο debate 5 του Οκτώβρη και η κοινωνία των πολιτών θα κρίνει τις θέσεις και το πρόγραμμα του κάθε υποψηφίου». Συμπλήρωσε ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι σε καθημερνή επαφή με την κοινωνία των πολιτών και με οργανωμένα σύνολα. «Αν είναι κάτι για το οποίο ο κ. Νεοφύτου φημίζεται είναι ότι δεν είναι απλά καταγραφέας προβλημάτων, αλλά το άτομο που δίνει λύσεις στα προβλήματα».

Σε ερώτηση αν ο Δημοκρατικός Συναγερμός ξεπέρασε τον πανικό της εξαγγελίας του Νίκου Χριστοδουλίδη, απάντησε ότι «μέσα από τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που γίνονται ανά επαρχία αλλά και με τη λαοθάλασσα που είχαμε στη Λεμεσό με πέραν των 5000 ατόμων, δεν επικρατεί πανικός αλλά αντίθετα υπάρχει μια πρωτόγνωρη συσπείρωση με ηθικό ακμαιότατο».

Μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις ανέφερε ότι το ποσοστό που δίνουν σήμερα στον Αβέρωφ Νεοφύτου είναι το ποσοστό που έδιναν οι δημοσκοπήσεις στον ΔΗΣΥ μία βδομάδα πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2021.

Από την πλευρά του ο κ. Σενέκκης ανέφερε ότι τους δικαιώνει η επιλογή υποστήριξης προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη. «Με την επαφή που έχει με τον κόσμο, με τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούμε, επιβεβαιώνει καθημερινά όλα όσα οι πολίτες διαπίστωναν για το ήθος και την ποιότητα του χαρακτήρα του και για την ικανότητα του να συνθέτει και να κτίζει γέφυρες χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις».

Συμπλήρωσε ότι επικεντρώνονται στις προτάσεις τους και είναι έτοιμοι να ακούσουν και τις προτάσεις των υπόλοιπων υποψηφίων. «Θα είμαστε στα ΜΜΕ όχι για λασπολογία των ανθυποψηφίων του κ. Χριστοδουλίδη αλλά για να αντιπαραβάλουμε τις προτάσεις του υποψηφίου που υποστηρίζουμε».

Απαντώντας για τα δημοσιεύματα για χρήση fake λογαριασμών στα ΜΚΔ, ανέφερε ότι «όποιος ασχολείται με το διαδίκτυο γνωρίζει ποιοι έχουν ψευδείς λογαριασμούς. Η απάντηση στην πρωτοφανή λασπολογία είναι η ψεσινή μεγαλειώδεις συγκέντρωση του Νίκου Χριστοδουλίδη στη Λεμεσό».

Ακόμη ανέφερε ότι ως ΔΗΚΟ δεν θα απαντήσουν σε ζητήματα που έχουν ποινικές προεκτάσεις με τη δημοσιοποίηση ιδιωτικής συνομιλίας μέσω μηνυμάτων. «Τα κατατάσσουν οι πολίτες στα ανούσια και άνευ σημασίας ζητήματα της προεκλογικής εκστρατείας».

Κατάγγειλε ότι καθημερινά πολίτες παίρνουν τηλέφωνο και ενημερώνουν ότι απειλούνται και εκβιάζονται για τη δημόσια παρουσία τους στις συγκεντρώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ακόμη ανέφερε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο μοναδικός υποψήφιος που παρουσίασε μέρος του προεκλογικού του προγράμματος. «Αυτοί  που μας έλεγαν ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι μόνο περιτύλιγμα, ακόμα  περιμένουμε τις προτάσεις τους».

Δείτε στο βίντεο όλη τη συζήτηση