Στη μάχη των εκλογών του ΔΗΣΥ ο Γιάννης Καρούσος

Έτοιμος να διεκδικήσει τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ σύμφωνα με τις πληροφορίες

cache 980x637 Crop medium 572135 285421 22 12 26 110842 exclusive, Γιάννης Καρούσος, ΔΗΣΥ

Στη μάχη για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού αναμένεται να μπει σύμφωνα με τις πληροφορίες ο τέως Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος.

Ο Γιάννης Καρούσος αναμένεται να εξαγγείλει σύμφωνα με τις πληροφορίες της υποψηφιότητά του εντός των επόμενων ημερών, κάτι το οποίο φαίνεται να περίμενε να γινόταν μετά τις εκλογές για τη θέση του Προέδρου το ερχόμενο Σάββατο. Παρ’ όλα αυτά, και ενώ σήμερα εξήγγειλαν Φαίδωνας Φαίδωνος και Μιχάλης Σοφοκλέους, δεν αποκλείεται ο τέως Υπουργός από την Αγία Νάπα να επισπεύσει την εξαγγελία του.

Ο Γιάννης Καρούσος, σε συνέντευξή τοιυ στην εφημερίδα “Καθημερινή” της περασμένης Κυριακής, ανέφερε ότι λαμβάνει μηνύματα για είσοδο νέων προσώπων στην ηγεσία του Συναγερμού. «Είμαι έτοιμος να συνεχίσω να προσφέρω και δηλώνω παρών για την ηγεσία. Για το ποια θέση, αυτό θα ανακοινωθεί μετά τις 11 Μαρτίου, αφού τώρα προέχει η εκλογή προέδρου στο κόμμα. Αυτό που θέλω να πω, είναι πως αφουγκράζομαι τον κόσμο μας και αντιλαμβάνομαι την ανάγκη που προκύπτει για αλλαγή, έτσι θα δηλώσω παρών στις 7 Μαΐου».

Στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο κ. Καρούσος κράτησε ισορροπίες αναφορικά με τους δυο υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος τονίζοντας ότι το πρώτο ζητούμενο για όποιον υποψήφιο εκλεγεί θα είναι η ενότητα του κόμματος. Ο ίδιος θεωρεί πως είναι στο χέρι της ηγεσίας να επουλώσει τις πληγές που άνοιξαν στις προεδρικές εκλογές. «Η νέα ηγεσία θα πρέπει να στείλει ένα μήνυμα στη βάση ότι δεν απαιτεί από αυτούς μόνο τις υποχρεώσεις αλλά ότι έχουν και δικαιώματα. Πρέπει η επικοινωνία ηγεσίας και μελών να είναι αμφίδρομη και όλοι μαζί ως μια γροθιά να βρισκόμαστε μονιασμένοι για το καλό του Συναγερμού, για το καλό της Κύπρου».

Για τον Γιάννη Καρούσο, σύμφωνα εμ τη συνέντευξή του στην εφημερίδα, το βασικό ζητούμενο στη νέα σελίδα που επιχειρεί να γυρίσει ο ΔΗΣΥ θα πρέπει να είναι οι μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κόμματος. Το μήνυμα που στέλνει είναι πως η επόμενη μέρα δεν πρέπει να βρει το κόμμα να αναζητεί «αποδιοπομπαίους τράγους, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχουν. Χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές από το καταστατικό, τον τρόπο λειτουργίας, την επικοινωνία με τη βάση. Γνωρίζουμε πολύ καλά σαν κόμμα πώς να προωθούμε και να υλοποιούμε μεταρρυθμίσεις για τη χώρα, ήρθε η ώρα να το κάνουμε και εσωτερικά για να μην επαναληφθούν οι πρόσφατες καταστάσεις».

Famagusta.News με πληροφορίες από Καθημερινή