Στην Κύπρο 35 χώρες και διεθνείς οργανισμοί για το «Αμάλθεια»

Η Κύπρος φιλοξενεί στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα, συνάντηση Ανώτερων Αξιωματούχων

Screenshot 1 18 «Αμάλθεια», Λάρνακα

Η Κύπρος φιλοξενεί την Πέμπτη, στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα, συνάντηση Ανώτερων Αξιωματούχων από 35 χώρες και διεθνών οργανισμών, στην οποία θα συμμετάσχει ο πυρήνας των άμεσα εμπλεκόμενων εταίρων στην πρωτοβουλία «Αμάλθεια», καθώς και άλλων ενδιαφερομένων μερών.

«Στόχος της συνάντησης είναι ο συντονισμός για θέματα που αφορούν τεχνικές πτυχές του Σχεδίου «Αμάλθεια» προς ενίσχυση της βιωσιμότητάς του, όπως η εγκαθίδρυση Κοινού Ταμείου και άλλων υλικοτεχνικών υποστηρικτικών πτυχών», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Συνολικά, στη συνάντηση θα συμμετάσχουν 35 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Θα εκπροσωπηθούν επίσης ο ΟΗΕ μέσω της Ειδικής Συντονίστριας για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Ανοικοδόμηση της Γάζας, καθώς και το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (OCHA), o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων (WFP), η UNICEF και η UNOPS.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) μέσω του Γενικού Διευθυντή της DG ECHO της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι της USAID, καθώς και εκπρόσωποι των World Central Kitchen και FOGBOW.

Πηγή: ΚΥΠΕ