Στο επίκεντρο συσκέψεων του ΠτΔ η πορεία εκσυγχρονισμού του ΓΕΣΥ

Η πορεία εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Γενικού Συστήματος Υγείας, θα βρεθεί στο επίκεντρο διαδοχικών σημερινών συσκέψεων του Προέδρου Χριστοδουλίδη

D982B035 600E 4F2B 855A 91BE62F5F58E

Η πορεία εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Γενικού Συστήματος Υγείας, θα βρεθεί στο επίκεντρο διαδοχικών σημερινών συσκέψεων του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τις ηγεσίες του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 10 το πρωί, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον ΟΚΥΠΥ και στις 11 με τον ΟΑΥ.

Επιδίωξη της Κυβέρνησης, είναι να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα τα προβλήματα, οι στρεβλώσεις και οι καταχρήσεις που έχουν παρουσιαστεί, από την έναρξη εφαρμογής του ΓεΣΥ.

Στην πρώτη συνάντηση του με τις ηγεσίες των Οργανισμών, τον Ιούνιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ζητήσει κατάθεση οδικών χαρτών, με χρονικά ορόσημα, για βελτίωση του Γενικού Συστήματος Υγείας και παράλληλη οικονομική εκτίμηση για τις επιβαλλόμενες δράσεις.

Προτεραιότητα δίδεται στη μείωση των λιστών αναμονής, στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, στην επέκταση του ωραρίου των εφημερευόντων ιατρείων στον εξορθολογισμό των αποζημιώσεων των παρόχων υγείας και στη διοικητική αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Πηγή: riknews