Συνάντηση για την ΑΤΑ έχει σήμερα ο Υπουργός Εργασίας με ΚΕΒΕ και ΟΕΒ

Συνάντηση για την ΑΤΑ έχει σήμερα ο Υπουργός Εργασίας με ΚΕΒΕ και ΟΕΒ

71D5FBF6 FB50 4BF6 9DE2 EE72ACB638FC

Συνάντηση για το θέμα του θεσμού της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) θα έχει στις 9.00 το πρωί ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκος Κούσιος με τις εργοδοτικές οργανώσεις, ΚΕΒΕ και ΟΕΒ.

Προσπάθεια του Υπουργού Εργασίας είναι να βρεθεί κοινό έδαφος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων, για το μέλλον της ΑΤΑ.

Εξάλλου, την ερχόμενη Πέμπτη είναι προγραμματισμένη για το θέμα της ΑΤΑ κοινή συνάντηση των εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων με τον Υπουργό Εργασίας.

Μετά τη συνάντηση οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει πανσυνδικαλιστική συνάντηση για να αξιολογήσουν τα δεδομένα που θα προκύψουν από την συνάντηση τους με τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Η Κυβέρνηση δεν συζητεί κατάργηση της ΑΤΑ, όπως δήλωσε επανειλημμένα ο κ. Κούσιος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο ρόλος του είναι καθαρά διαμεσολαβητικός.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητούν πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ, αντί στο 50% που είναι σήμερα, ενώ οι εργοδοτικές οργανώσεις θεωρούν ότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της ΑΤΑ και θα πρέπει να καταργηθεί πλήρως.

Πηγή: ΚΥΠΕ