Το Κίνημα Αλληλεγγύη τίμησε τον Μάρκο Τράγκολα

imagew 48 Μάρκος Τράγκολας

Το Κίνημα Αλληλεγγύη τίμησε χθες το απόγευμα τον τέως διευθυντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Μάρκο Τράγκολα, για όλα όσα έχει προσφέρει στο Πυροσβεστικό Σώμα, στη συνοχή της κοινωνίας και στην πολιτική άμυνα αυτού του τόπου, επιδεικνύοντας πάντοτε ανιδιοτελή συμπεριφορά.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Δρ. Ελένη Θεοχάρους εξηγώντας το σκεπτικό της εκδήλωσης σημείωσε: «Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει βαθιά μέσα του ριζωμένες τις αξίες για την αφοσίωση στην πατρίδα και στο κοινωνικό σύνολο, την αυταπάρνηση για την επιτέλεση του καθήκοντος. Ως υπάλληλος του Δημοσίου δεν μέτρησε υπερωρίες γιατί γνωρίζει ότι για έναν καλό εργαζόμενο και πολίτη αυτής της χώρας δεν υπάρχουν ωράρια. Ζούμε σε ένα κράτος που δεν έχει αναπτυγμένες τις υπηρεσίες στο βαθμό που θα έπρεπε για να νιώθει ο πολίτης ασφαλής, και όμως νιώθει ασφαλής γιατί έχουμε τους ανθρώπους μας. Ένας από αυτούς είναι ο Μάρκος Τράγκολας».

Η κ. Θεοχάρους στον χαιρετισμό της υπενθύμισε τη δική της πρόταση στην ΕΕ για ίδρυση ευρωπαϊκής πυροσβεστικής δύναμης άμεσης επέμβασης με έδρα την Κύπρο, η οποία θα καλύπτει όλο τον ευρωπαϊκό νότο. Αυτή η πρόταση έγινε αποδεκτή από την Επιτροπή το 2018 και έτσι επίκειται η δημιουργία της.

Από πλευράς του ο κ. Μάρκος Τράγκολας ευχαριστώντας το Κίνημα Αλληλεγγύη, είπε ότι «τα μικρά κόμματα έχουν μεγάλη ψυχή», και υπερτόνισε ότι η Κύπρος είναι η μόνη χώρα στην Ε.Ε. όπου δεν υπάρχει Θεσμός για την Πολιτική Προστασία. Είπε συγκεκριμένα ότι «η Ε.Ε καλεί τα κράτη μέλη να δημιουργήσουν έναν φορέα ο οποίος θα διαχειρίζεται τις καταστροφές, είτε αυτές είναι φυσικές, είτε είναι τεχνολογικές, είτε ανθρωπογενείς. Να σχεδιάζει, να συντονίζει, να δοκιμάζει, να ενεργοποιεί, να εκδίδει ανακοινώσεις, να συμβουλεύει τον πολίτη. Αυτό το πράγμα στην Κύπρο μας λείπει. Δυστυχώς αργούμε να πάρουμε τα μηνύματα, και τα παίρνουμε όταν συμβεί ένα κακό».

Σύμφωνα με τον κύριο Τράγκολα στην Κύπρο δαπανούνται τριπλάσια ποσά για τις αγορές και την αναβάθμιση του εξοπλιστικού μηχανισμού των σχετικών υπηρεσιών από ότι για την πρόληψη. «Μόνο 20-30% των δαπανών αφορούν την πρόληψη και όλη η ουσία είναι πρόληψη» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αν έλειπε η αυταπάρνηση των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, του Τμήματος Δασών και της υπηρεσίας Ασθενοφόρων, τότε θα θρηνούσαμε πολύ περισσότερα θύματα».

Το Κίνημα Αλληλεγγύη τίμησε τον τέως Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνοντας του συμβολικά ένα καραβάκι της Κερύνειας με την επιγραφή «Να είναι πάντα ανοιχτοί οι ορίζοντες σας για το γυρισμό», στην Αμμόχωστο και σε όλη τη κατεχόμενη γη μας.