To πρώτο μήνυμα του νέου δημάρχου Αμμοχώστου

Σίμος Ιωάννου 2 δηλώσεις, Δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου

Την εκτίμηση ότι “έχουμε ένα τιτάνιο αγώνα και πως πρέπει να δώσουμε μια μεγάλη μάχη για να μπορέσουν οι Αμμοχωστιανοί να επιστρέψουν στη πόλη τους και να αποτρέψουμε τα τετελεσμένα γεγονότα που τεκταίνονται το τελευταίο διάστημα γύρω από τη πόλη”, εξέφρασε απόψε ο νέος Δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου.

Στις πρώτες δηλώσεις του ως Δήμαρχος Αμμοχώστου, μετά το ποσοστό του 48,94% ή 4.697 ψήφους που έλαβε στις σημερινές αναπληρωματικές εκλογές, ο Σίμος Ιωάννου ανέφερε ότι «για μένα είναι μεγάλο το καθήκον το οποίο αναλαμβάνω μετά τον αδόκητο θάνατο του αείμνηστου Αλέξη Γαλανού. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Αμμοχωστιανές και Αμμοχωστιανούς οι οποίοι με τίμησαν με τη ψήφο τους», την οικογένεια του που του συμπαραστάθηκε σ’ αυτόν τον αγώνα και όλους όσοι πήγαν στις κάλπες και ψήφισαν τους ανθυποψήφιους του.

Πρόσθεσε ότι «σίγουρα το ποσοστό προσέλευσης δεν ήταν το αναμενόμενο αλλά υπάρχουν και κάποιες ιδιάζουσες συνθήκες, δηλαδή οι καλοκαιρινές διακοπές και η μεγάλη ζέστη. Ωστόσο ως Δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο θα δούμε αυτό το θέμα και θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε οι Αμμοχωστιανοί να έρθουν πιο κοντά στην πόλη τους και στο Δημαρχείο».

Ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε επίσης «όλα τα κόμματα, το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, τη Συμμαχία Πολιτών και το ΔΗΠΑ, που με υποστήριξαν και όλους τους ψηφοφόρους από τα άλλα κόμματα που μου έδωσαν τη ψήφο τους. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους ανθυποψηφίους μου με τους οποίους είχαμε ένα πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα και να είναι σίγουροι ότι θα εκμεταλλευτώ και τη δική τους αγάπη για την Αμμόχωστο».

Ερωτηθείς για το ποσοστό των ψήφων που έλαβε, σχεδόν το 50%, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου εξέφρασε την πεποίθηση ότι σ’ αυτό συνέβαλε «η ενότητα των Αμμοχωστιανών και φαίνεται ότι η πορεία μου στα 26 χρόνια στο Δήμο έπεισε τους ψηφοφόρους της Αμμοχώστου ότι μπορώ να τους αντιπροσωπεύσω. Πιστεύω ότι θα φανώ αντάξιος, όχι μόνο του σχεδόν 50% που έλαβα αλλά και του 100% των ψηφοφόρων που μετέβησαν στις κάλπες, ακόμα και αυτών που δεν πήγαν να ψηφίσουν, πιστεύοντας ότι ο Δήμος Αμμοχώστου δεν έχει τις ικανότητες να ανταποκριθεί».

Ανέφερε ακόμα ότι «έχουμε ένα τιτάνιο αγώνα, πρέπει να δώσουμε μια μεγάλη μάχη για να μπορέσουν οι Αμμοχωστιανοί να επιστρέψουν πίσω στη πόλη και να αποτρέψουμε τα τετελεσμένα γεγονότα τα οποία τον τελευταίο καιρό τεκταίνονται γύρω από την Αμμόχωστο. Ωστόσο για να γίνει αυτό πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι γιατί με διχόνοια δεν θα μπορέσουμε να καταφέρουμε τίποτε».

Ερωτηθείς για την αυριανή ημέρα, ο Σίμος Ιωάννου απάντησε ότι «ξεκινούμε ένα αγώνα που πιστεύω ότι θα είναι δυναμικός. Το Δημαρχείο μέχρι τώρα έκανε πάρα πολλά πράγματα» είπε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «από τούδε και στο εξής θα συνεχίσουμε αυτά που έκανε ο αείμνηστος Αλέξης Γαλανός και οι προηγούμενοι Δήμαρχοι και θα προσθέσουμε και το δικό μας στίγμα σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Από την πλευρά του ο Νίκος Κάρουλλας, ο οποίος έλαβε το 26,23% ή 2.518 ψήφους, ανέφερε ότι από την αρχή είχε δηλώσει πως «μαζί μπορούμε να ελπίζουμε και έτσι μαζί θα συνεχίσουμε».

Πρόσθεσε ότι μίλησε ήδη με τον Σίμο Ιωάννου αφού, όπως εξήγησε «είμαστε φίλοι χρόνια και θα είμαι δίπλα του στην προσπάθεια να επιστρέψουμε πίσω στην πόλη μας και να επανενώσουμε την πατρίδα μας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε υπάρχει καμιά διαφορά μεταξύ μας, αφού έχουμε κοινό στόχο και κοινό όραμα και κανένας δεν περισσεύει σ’αυτή την προσπάθεια».

Σημειώνεται ότι ο Σίμος Ιωάννου αμέσως μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων μετέβη στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου στη Λάρνακα συνοδευόμενος από αρκετούς υποστηρικτές του.

Πηγή: Philenews/KYΠΕ