Πρόεδρος ΕΤΑΠ Αμμοχώστου: Ζητά παρέμβαση του ΠτΔ για τις καθυστερήσεις στον Ποταμό Λιοπετρίου

Kαλεί την πολιτεία να κινηθεί άμεσα και αποφασιστικά με στόχο την άμεση διεκπεραίωση όλων των εργασιών

Screenshot 6 2 770x480 1 exclusive, ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, Ποταμός Λιοπετρίου, Πρόεδρος ΕΤΑΠ

Την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το ζήτημα των καθυστερήσεων στην ανάπλαση του Ποταμού Λιοπετρίου, ζητά με επιστολή του ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου και Δήμαρχος Αγίας Νάπας, κ. Χρίστος Ζαννέττου.

Στην επιστολή ημερομηνίας 19 Απριλίου 2024, ο κ. Ζαννέττου, επισημαίνει πως η άμεση και αποφασιστική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και των αρμόδιων κυβερνητικών τμημάτων είναι αναγκαία προς άμεση επίλυση των θεμάτων που κρατούν καθηλωμένο τον Ποταμό Λιοπετρίου, ενώ τα έργα ανάπλασης θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από τον Μάρτιο του 2023. Αντ’ αυτού, όπως υποστηρίζει στην επιστολή του ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, η μια παράταση διαδέχεται την άλλη, τον Σεπτέμβριο ολοκληρώνονται τέσσερα χρόνια από την έναρξη των εργασιών ανάπλασης και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα παραδοθεί το εν λόγω έργο. Ενδεικτικά αναφέρει ότι ενώ αρχικά δόθηκε παράταση μέχρι τον Μάιο του 2024 για την παράδοση του έργου, αυτή μετακινήθηκε για την 1η Ιουλίου 2024, ωστόσο, με τον ρυθμό που κινούνται οι εργασίες (βρίσκονται μόλις κοντά στο 50% των απαιτούμενων για την ολοκλήρωση του έργου), δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ολοκληρωθούν μέχρι τη νέα καθορισθείσα ημερομηνία.

Στην επιστολή δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον αρνητικό αντίκτυπο που επιφέρει η αδράνεια αυτή στους επαγγελματίες ψαράδες, στα επαγγελματικά υποστατικά που δραστηριοποιούνται στον ποταμό Λιοπετρίου των οποίων η βιωσιμότητα απειλείται, αλλά και στον μεγάλο αριθμό οικογενειών των οποίων η ποιότητα ζωής έχει επηρεαστεί δραστικά τα τελευταία χρόνια από την εξέλιξη αυτή. Καλεί μάλιστα την πολιτεία να εγκύψει στα προβλήματα αυτά και να δώσει λύσεις για τους επηρεαζόμενους.

Παράλληλα, η ανάπλαση στον ποταμό Λιοπετρίου, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα ανάπτυξης στην περιοχή, το οποίο διανοίγει σημαντικές προοπτικές για τον τομέα του τουρισμού, την προσπάθεια που γίνεται για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την ενδυνάμωση ειδικών μορφών τουρισμού που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας. Δυστυχώς, όπως αναφέρεται στην επιστολή, ο άλλοτε πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών και επισκεπτών, τα τελευταία χρόνια παραμένει εργοτάξιο.

Kαλεί την πολιτεία να κινηθεί άμεσα και αποφασιστικά με στόχο την άμεση διεκπεραίωση όλων των εργασιών στον ποταμό Λιοπετρίου και την παράδοση του έργου στη συμφωνημένη με βάση το συμβόλαιο, μορφή. «Καθυστερήσεις όπως αυτές στην ανάπλαση του ποταμού Λιοπετρίου δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές και αποδεκτές», αναφέρεται στην επιστολή.