SOS για την Περιφερειακή Τεχνική Σχολή Αυγόρου

CEB1 43 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία, Τεχνική Σχολή Αυγόρου
CEB1 293 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία, Τεχνική Σχολή Αυγόρου

Σήμα κινδύνου για τη συνέχιση της λειτουργίας της Περιφερειακής Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αμμοχώστου, που εδρεύει στην κοινότητα Αυγόρου, εκπέμπουν τα μέλη του Συνδέσμου Γονέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα alphanews.live, οι οργανωμένοι γονείς απέστειλαν επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, κάνοντας λόγο για δυσοίωνες προβλέψεις αναφορικά με τις εγγραφές μαθητών στο εκπαιδευτήριο για τη νέα σχολική χρονιά 2017-2018 και ζητούν όπως ληφθούν μέτρα.

CEB12 2 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία, Τεχνική Σχολή Αυγόρου

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία εγγραφής πρωτοετών μαθητών στη Σχολή που αφορούν στα τελευταία έξι χρόνια και καταδεικνύουν φθίνουσα πορεία.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Α΄ΤΑΞΗ

115 -> 2011-2012
111 -> 2012-2013
110 -> 2013-2014
95 -> 2014-2015
96 -> 2015-2016
93 -> 2016-2017

CEB11 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία, Τεχνική Σχολή Αυγόρου

Η σημαντικότερη μείωση, παρατηρείται στον Κλάδο Γεωπονίας, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τα μέλη του Συνδέσμου Γονέων, καθώς ένας απο τους κυριότερους σκοπούς της Σχολής ήταν να καταστεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο για νέους γεωπόνους και αγρότες, στην «καρδιά» των Κοκκινοχωρίων.

Στην ίδια επιστολή, ο Σύνδεσμος Γονέων της Περιφερειακής Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αμμοχώστου υποστηρίζει οτι τα παιδιά που φοιτούν σε τεχνικές σχολές δεν τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης με τους υπόλοιπους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης και αναφέρουν ως παράδειγμα τη θέση που διατύπωσε υψηλόβαθμος λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας, κατά τη διαδικασία αποστολής βιβλίων στα σχολεία.

«Ενώ εμείς αγωνιούσαμε για την ημερομηνίας παραλαβής των βιβλίων, αυτός αναφώνησε: Τα βιβλία, θα πάνε πρώτα στα σχολεία και μετά στις Τεχνικές.»

Οι γονείς καταγγέλουν οτι οι Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού αποτρέπουν τους μαθητές Γυμνασίου να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους στην Περιφερειακή Τεχνική και Γεωργική Σχολή Αμμοχώστου και εισηγούνται στον αρμόδιο Υπουργό όπως διευθετήσει τη μετάβαση καθηγητών της σχολής σε εκπαιδευτήρια της περιοχής για να μιλήσουν στους μαθητές.

CEB13 3 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία, Τεχνική Σχολή Αυγόρου

Μεταξύ άλλων, τα μέλη του Συνδέσμου Γονέων ζητούν την πλήρη στελέχωση του σχολείου με το κατάλληλο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, ενώ παραθέτουν αιτήματα που αφορούν στην υλικοτεχνική υποδομή και τον εξοπλισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται ήδη λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές, γονείς και καθηγητές της Περιφερειακής Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αμμοχώστου, με εμπλοκή του ιδίου του Διευθυντή Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Ηλία Μαρκάτζη.

Πριν απο μερικές ημέρες, ο Σύνδεσμος Γονέων ενημέρωσε σχετικά Δημάρχους και κοινοτάρχες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και ζήτησε τη συνδρομή τους για την επίλυση των προβλημάτων.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι απο τη συνεδρίαση των μελών του Συνδέσμου Γονέων και των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγή: alphanews.live