ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Δημήτρης Χριστοφή στο SotiraNews

DSC01029 Δημήτρης Χριστοφή, Νέα Αμμοχώστου
DSC01029 Δημήτρης Χριστοφή, Νέα Αμμοχώστου

Όσα και να γραφτούν για τον Δημήτρη Χριστοφή είναι λίγα για να περιγράψουν το ταλέντο του. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός καμάρι της Σωτήρας, κατάφερε με το πείσμα αλλά και το αστείρευτο ταλέντο του να θεωρείται -όχι άδικα- ο καλύτερος κύπριος ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή. Από το καλοκαίρι του 2013 μεταγράφηκε στην Ελβετική Σιόν, αποτελώντας μία από τις “χρυσότερες” μεταγραφές στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Η ομάδα του, παρά την τεράστια συμβολή του Τζίμη βρίσκεται στην προτελευταία θέση, παλεύοντας σε ένα εξαιρετικά δύσκολο πρωτάθλημα τεσσάρων γύρων.

Τις περασμένες ημέρες, με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος στην Ελβετία, ο Τζίμης κατάφερε να “σηκώσει” ολόκληρη την ομάδα από την Σιόν και να την φέρει στην Αγία Νάπα για προετοιμασία. Μέσα στο πρόγραμμα των φιλικών αγώνων, ο Χριστοφή αγωνίστηκε και με την προηγούμενή του ομάδα, από την οποία αποθεώθηκε αφού αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα των κυπριακών γηπέδων.

Με την ευκαιρία της έλευσής του στην Κύπρο, ο Τζίμης μας υποσχέθηκε πως συνέντευξη θα παραχωρούσε μόνο στην ιστοσελίδα της Σωτήρας, από όπου και κατάγεται. Και κράτησε την υπόσχεσή του, παρά το ότι του ζητήθηκαν συνεντεύξεις από πολυάριθμα κυπριακά ΜΜΕ. Και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο SotiraNews:

– Δημήτρη καλωσόρισες στην πατρίδα σου. Σου έχει λείψει;
– Οφείλω να πω πως ναι, μου έχει λείψει πάρα πολύ η Σωτήρα και γενικά η πατρίδα μου. Το περιβάλλον στην Ελβετία είναι πολύ διαφορετικό και αν και έχω προσαρμοστεί αρκετά, εντούτοις δεν μπορώ να μην πω πως έχω πεθυμήσει την Κύπρο;

– Παρακολουθείς τον Ονήσιλο; Πώς νιώθεις για την κακή του πορεία προς την υποβάθμιση;
– Παρακολουθώ τον Ονήσιλο και ενδιαφέρομαι πολύ για την ομάδα μου. Ρωτάω τους συγγενείς και τους φίλους μου πολύ συχνά και δυστυχώς η φετινή του πορεία δεν είναι και η πιο ευχάριστη. Τα προβλήματα της ομάδας είναι πολλά και ευελπιστούμε ότι θα ανακάμψει.

– Τί έχεις πεθυμήσει Δημήτρη από τη Σωτήρα και από την Κύπρο γενικότερα;
– Αυτό που πεθύμησα περισσότερο είναι η κυπριακή κουζίνα, οι φίλοι μου και οι συγγενείς μου.

– Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε πως αυτή τη στιγμή είσαι ένας από τους μεγαλύτερους πρεσβευτές της Κύπρου στο εξωτερικό. Με αυτή σου την ιδιότητα, διαφημίζεις την Κύπρο αλλά και τη Σωτήρα στους συμπαίκτες σου αλλά και στους Ελβετούς γενικότερα;
– Το αστείο είναι πως όχι μόνο δεν ξέρουν που βρίσκεται η Σωτήρα, αλλά ούτε για την Κύπρο δεν ξέρουν τίποτα. Τώρα, όμως, που ήρθαν και γνώρισαν την Κύπρο, με τις τόσο καλές συνθήκες φιλοξενίας, έχουν εκπλαγεί από τις εγκαταστάσεις, τη φιλοξενία και το ωραίο κλίμα.

– Πόσο βελτιωμένη βρήκες τη Σωτήρα μετά το καλοκαίρι που έφυγες; Πιστεύεις πως έχουν γίνει βήματα προόδου;
– Παρά το ότι λόγω των υποχρεώσεών μου οι στο εξωτερικό επισκέψεις μου στην Κύπρο έχουν γίνει πολύ αραιές, και ακόμα και αυτές είναι λόγω της εθνικής ομάδας, νομίζω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και η Σωτήρα μας κάνει να νιώθουμε περισσότερο περήφανοι.

– Τελευταία η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει προχωρήσει με την πρόσληψη ενός νέου προπονητή, του Πάμπου Χριστοδούλου. Τί πιστεύεις για τον νέο τεχνικό της Εθνικής μας;
– Νομίζω ότι η πρόσληψη του κύριου Χριστοδούλου ήταν σωστή κίνηση και νομίζω θα αλλάξουν σημαντικά τα πράγματα σε όλους τους τομείς για να μπορούμε να πάμε μπροστά σαν εθνική ομάδα και να κάνουμε το κάτι παραπάνω.

– Πώς βλέπεις τις δυσκολίες στο Πρωτάθλημα για την Ομόνοια και την απομάκρυνση από την πρώτη θέση της βαθμολογίας;
– Με λυπεί ιδιαίτερα η δυσκολία στο πρωτάθλημα για την Ομόνοια και ελπίζω σύντομα να ανακάμψει.

– Πώς είναι η ζωή στην Ελβετία;
– Τον πρώτο καιρό μπορώ να πω πως άργησα να συνηθίσω το κλίμα όμως αυτή την στιγμή μπορώ να πω ότι τη νιώθω σαν δεύτερή μου χώρα. Είναι διαφορετική νοοτροπία, ο κόσμος είναι πολύ διαφορετικός όμως πιστεύω ότι μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες χώρες.

– Στους δρόμους της Σιόν οι φίλαθλοι σε αναγνωρίζουν;
– Μπορώ να πω πως δεν είναι σαν την Κύπρο. Η νοοτροπία των κατοίκων σε σχέση με το ποδόσφαιρο δεν είναι η ίδια. Οι Ελβετοί δεν ασχολούνται σε τόσο μεγάλο βαθμό με το ποδόσφαιρο και ακόμα και αν ασχολούνται δεν είναι τόσο ένθερμοι οπαδοί. Αλλά παρ’ όλα αυτά με αναγνωρίζουν και με χαιρετάνε στον δρόμο.

– Η πορεία της Σιόν, παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλεις, δεν είναι και καλύτερη, Πώς νιώθεις γι’ αυτό;
– Η ομάδα μου αυτή την στιγμή βρίσκεται στην προτελευταία θέση, αλλά είναι ένα πολύ διαφορετικό πρωτάθλημα με 10 ομάδες και 4 γύρους. Παίζουμε τέσσερις φορές με κάθε αντίπαλο και η βαθμολογία επειδή είναι μόνο 10 ομάδες είναι πολύ διαφορετική. Τη μια μέρα μπορεί να είσαι τελευταίος και την άλλη να διεκδικείς θέση στην Ευρώπη. Παρ’ όλα αυτά ελπίζω να ανακάμψουμε στη συνέχεια και να διεκδικήσουμε τις πρώτες θέσεις.

– Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα ήθελες να αφήσεις στους αναγνώστες του SotiraNews;
– Το μήνυμα που θέλω να αφήσω και ιδιαίτερα στους νεαρούς φίλους μας είναι πως μόνο με την σκληρή δουλειά και την προσπάθεια μπορούμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Ένα σπουδαίο παράδειγμα είναι ο άλλος νεαρός από τη Σωτήρα, ο Γρηγόρης Κάστανος, ο οποίος έχει ανοίξει φτερά στην Γιουβέντους και αυτό αποδεικνύει πως η συνεχής προσπάθεια μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας. Σας ευχαριστώ πού για τη συνέντευξη.