Ο υπέροχος και style κόσμος της Brooks Brothers

a 151
a 4420Η γνωστή εταιρία, που -δυστυχώς- δεν καταδέχτηκε ακόμα να έχει μια αντιπροσωπεία στα κυπριακά εδάφη, είναι μία από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες της ταινίας «Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ», καθώς ντύνει τους Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire και Joel Edgerton.

H Brooks Brothers, είναι ο δημιουργός των ανδρικών κοστουμιών της πολυαναμενόμενης κινηματογραφικής ταινίας του σκηνοθέτη Baz Luhrmann “Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ”, που αποτελεί μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του κλασικού λογοτεχνικού έργου που έγραψε ο F.Scott Fitzgerald, το 1925. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 16 Μαΐου από την Village.

Η ενδυματολόγος της ταινίας και βραβευμένη δύο φορές με Όσκαρ κοστουμιών, Catherine Martin, επέλεξε την Brooks Brothers, ως την παλαιότερη εταιρεία ανδρικής ένδυσης της Αμερικής, για να συνεργαστεί και να δημιουργήσουν μαζί τα περισσότερα από 500 κοστούμια – επίσημα βραδινά και πρωινά, χειροποίητα κοστούμια, σμόκιν, σπορ παλτό, σακάκια και παντελόνια, πουκάμισα, γραβάτες, παπούτσια και πολυάριθμα αξεσουάρ – που ντύνουν τους χαρακτήρες του Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), του Nick Carraway (Tobey Maguire) και του Tom Buchanan (Joel Edgerton).

a1 24

Η Catherine Martin ανέτρεξε στο πολύτιμο αρχειακό υλικό της Brooks Brothers, συμβουλεύθηκε τους σχεδιαστές της μάρκας και τους εμπόρους και μελέτησε την ιστορία της, μέσα από τα πιο δημοφιλή αντικείμενα της δεκαετίας του 1920, καθώς και τις καινοτομίες που η Brooks Brothers εισήγαγε στην Αμερική. Η Catherine Martin μετουσίωσε όλη αυτή την ιστορική έρευνα σε μια σειρά κοστουμιών, που από τη μια αναβιώνει την Jazz Age, και από την άλλη εξυπηρετεί ιδανικά τις αφηγηματικές ανάγκες του σκηνοθέτη της ταινίας, Baz Luhrmann.

«Τα κοστούμια της Catherine Martin ξαναζωντανεύουν τον κόσμο του F.ScottFitzgerald», δηλώνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Brooks BrothersClaudio Del Vecchio. «Έχει πραγματικά επαναπροσδιορίσει την ανδρική μόδα των Roaring Twenties με τη δημιουργικότητά της, την προσοχή στη λεπτομέρεια και το πάθος για τη συγκεκριμένη εποχή. Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε μέρος αυτού του μοναδικού έργου και που έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με μια ομάδα που εμπνέεται από ένα όραμα».

a2 15

Η Brooks Brothers λανσάρει μια limited edition collection, εμπνευσμένη από τα κοστούμια της ταινίας «Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ», που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Catherine Martin και περιλαμβάνει σμόκιν, κοστούμια, σπορ σακάκια, παντελόνια, πουκάμισα, γραβάτες, παπούτσια και αξεσουάρ.

Εκλεπτυσμένη και γεμάτη χρώμα, η συλλογή ζωντανεύει τον ονειρικό κόσμο των πολυτελών επαύλεων με τις απέραντες εκτάσεις γκαζόν και τα θρυλικά πάρτι, όπως τα περιγράφει στο μυθιστόρημα του ο F. Scott Fitzgerald.

Δείτε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας:

Η συλλογή Limited Edition Great Gatsby είναι διαθέσιμη στα καταστήματα BROOKS BROTHERS και αν επιθυμείτε διακαώς να τα βρείτε κάντε ένα ταξιδάκι μέχρι την Αθήνα (το πιο κοντινό) και στα πιο κάτω καταστήματα:
* ΑΘΗΝΑ: ΣΤΑΔΙΟΥ 4 & ΑΜΕΡΙΚΗΣ, CITY LINK- ΤΗΛ. 210 3225970
* ΜΑΡΟΥΣΙ: GOLDEN HALL – Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 37Α – ΤΗΛ. 211 1814380