Επταθέσιο SUV της Ford με pick-up DNA

a 81
a 1847

Το νέο Ford Everest στηρίζεται στο Ford Ranger και προγραμματίζεται να βγει στις αγορές του χρόνου. Όχι τη δική μας, πάντως, καθώς θα διατίθεται στις Κίνα, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ινδία και Νότια Αφρική, αλλά και σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας.

Το pick-up DNA του το κρύβει έντεχνα με τη σχεδίασή του, ενώ προεξάρχοντα χαρακτηριστικά της μορφής του αποτελούν τα φώτα ημέρας LED, η μεγάλη εξαγωνική μάσκα και οι προστατευτικές ποδιές αλουμινίου.

a3 6

Αυτό που δεν κρύβεται είναι ο σκληροτράχηλος χαρακτήρας του, καθώς το Everest διαθέτει απόσταση από το έδαφος 225 χλστ., ενώ μπορεί να περάσει υδάτινο κώλυμα βάθους 800 χλστ. Η ελκτική του ικανότητα είναι 3 τόνοι, ενώ το βάρος που μπορεί να σηκώσει είναι 750 κιλά. Η γωνία προσέγγισης του Everest είναι 29 μοίρες και η αντίστοιχη διαφυγής ορίζεται στις 25 μοίρες.

Το 7θέσιο εσωτερικό του νέου SUV της Ford διαθέτει πάνω από 30 θήκες μικροαντικειμένων, συνολικού όγκου 48 λίτρων. Αναδιπλώνοντας τις δύο τελευταίες σειρές καθισμάτων, αποκαλύπτεται μια επιφάνεια όγκου 2.010 λτ. Το Everest εξοπλίζεται με το σύστημα infotainment SYNC2, το οποίο διαθέτει οθόνη αφής 8 ιντσών.

a2 7

Ο εξοπλισμός ασφάλειας, πάλι, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων τα: Hill Start Assist, Hill Ascent & Descent & Curve Control, Lane Departure Warning, Lane Keeping Aid, Blind Spot Information System με Cross Traffic Alert, Adaptive Cruise Control, Roll Stability Control και ESP.

Το νέο Ford Everest θα εξοπλίζεται με το 2λιτρο EcoBoost, το 2.2 Duratorq TDCi, αλλά και το 5κύλινδρο 3.2 Duratorq TDCi μοτέρ. Ανάλογα με τον κινητήρα, οι επιλογές σε κιβώτια ταχυτήτων είναι σε 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο.

a1 14

Πηγή: autotriti.gr