Συνάντηση Αβέρωφ Νεοφύτου με Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου (ΒΙΝΤΕΟ)

0622CD27 D952 45C5 B775 6CDB410F3C90 Αβέρωφ Νεοφύτου, ΔΗΣΥ, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

Με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ.κ. Βασίλειο συναντήθηκε την Πέμπτη στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στα πλαίσια των συνεχιζόμενων επαφών του με θέμα τις απειλές της Τουρκίας για παράνομο εποικισμό της Αμμοχώστου.

Τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού συνόδευσαν ο Βουλευτής και Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Γεωργίου, οι Βουλευτές κ. Ονούφριος Κουλλά και κ. Γιώργος Κάρρουλας και ο Διευθυντής Διοίκησης και Οργανωτικού του κόμματος κ. Γιώργος Λυσανδρίδης. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Νεοφύτου τόνισε τα εξής:

«Στα πλαίσια της συντονισμένης μας προσπάθειας για ευαισθητοποίηση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό για το θέμα των Βαρωσίων, σήμερα είχαμε συνάντηση με τον Πανιερώτατο κ.κ Βασίλειο. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα υπερασπιστούμε την Αμμόχωστο, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να μην περάσουν οι τουρκικοί σχεδιασμοί για εποικισμό της Αμμοχώστου. Είναι πρόδηλο τι επιδιώκει η Άγκυρα. Δια του εποικισμού της Αμμοχώστου, να τορπιλίσει την προσπάθεια επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

Και εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό θέλουμε μια συνολική, δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος γι’ αυτό και αντιστεκόμαστε σε οποιεσδήποτε ενέργειες της Άγκυρας, δια μέσω του εποικισμού των Βαρωσίων να τορπιλίσει τη νέα προσπάθεια που εξήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών».

Famagusta.News