Συνελήφθη στην Κύπρο «εγκέφαλος» παγκόσμιου κυκλώματος πειρατικών ταινιών

Ο 52χρονος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

0AAD4187 F7D6 4AF2 AA35 0E2EE294ED61 Κύπρος, Ταινίες

Ένας Βρετανός που συνελήφθη στην Κύπρο ομολόγησε την ενοχή του για συμμετοχή σε ένα φερόμενο παγκόσμιο κύκλωμα πειρατείας που διένειμε ακυκλοφόρητες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το Reuters, ο 52χρονος George Bridi ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Την υπόθεση εκδίκασε δικαστήριο στο Μανχάταν των ΗΠΑ.

Κατά την ακρόαση παραδέχτηκε ότι ήταν «λίγο νευρικός», αλλά όταν ρωτήθηκε από τον δικαστή αν ομολογούσε την ενοχή του στις κατηγορίες απάντησε ξεκάθαρα: «Ναι».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η δραστηριότητα του 52χρονου κόστισε στα στούντιο δεκάδες εκατομμύρια δολάρια μέσα σε μια δεκαετία με τη διαρροή ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών πριν από τις προγραμματισμένες ημερομηνίες κυκλοφορίας τους.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι η εταιρεία για την οποία δούλευε κατάφερνε να αποκτήσει τα αντίγραφα των DVD και των δίσκων Blu-Ray, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα.

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε υπολογιστές για να παρακάμψει την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων των δίσκων και τους επανακωδικοποιούσε, ώστε να μπορούν να κοινοποιηθούν εύκολα στο διαδίκτυο.

Ο Bridi, ο οποίος έχει ζήσει στη Βρετανία, συνελήφθη στην Κύπρο τον Αύγουστο του 2020 και εκδόθηκε ένα χρόνο αργότερα.

Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης πάνω από δύο χρόνων.

Πηγή: sigmalive