Το χρηματοκιβώτιο με τα ναρκωτικά τους έστειλε όλους (τελικά) στο κελί

Σύλληψη τεσσάρων

xeiropedes astynomia syllipsi Ναρκωτικά

Στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και συνωμοσίας, καθώς και με υπόθεση απειλής, προχώρησε η Αστυνομία. Πρόκειται για τέσσερις άντρες ηλικίας 21 και 21 ετών, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, δύο από τους τέσσερις υπόπτους, ηλικίας 22 και 21 ετών, φέρεται να δέχθηκαν απειλές από τους άλλους δύο υπόπτους, ηλικίας 21 ετών, αφού προηγουμένως ο 22χρονος, σε συνεννόηση με τον πρώτο 21χρονο, φέρεται να έκλεψε ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους μισού κιλού περίπου, από κατοικία του ενός από τους άλλους δύο 21χρονους, στην επαρχία Λεμεσού. Το χρηματοκιβώτιο βρισκόταν θαμμένο στην αυλή της κατοικίας. Για την κλοπή του χρηματοκιβωτίου με την ποσότητα ναρκωτικών, ο 21χρονος ιδιοκτήτης της κατοικίας υποψιάστηκε τον 21χρονο, αφού αυτός γνώριζε για το σημείο όπου αποκρύβονταν τα ναρκωτικά.

Για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο και συνωμοσίας, συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο, 26 Ιουνίου, με δικαστικά εντάλματα, ο 22χρονος και ο πρώτος 21χρονος, οι οποίοι την ίδια μέρα τέθηκαν με δικαστικά διατάγματα, υπό εξαήμερη κράτηση.
Ακολούθησε την περασμένη Κυριακή, η σύλληψη του 21χρονου ιδιοκτήτη της κατοικίας από την οποία κλάπηκε το χρηματοκιβώτιο με την ποσότητα κάνναβης. Αυτός τέθηκε υπό τετραήμερη κράτηση με δικαστικό διάταγμα που εκδόθηκε την επόμενη μέρα, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συνωμοσίας, και απειλής.

Ο τρίτος 21χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα λίγο πριν τη 1.00 τα ξημερώματα σήμερα, από μέλη της Αστυνομίας στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου αυτός είχε αφιχθεί λίγο νωρίτερα. Εναντίον του διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας και απειλής.

Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λεμεσού) διερευνά.