ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Ανέγερση νέου τετράστερου ξενοδοχείου

Ξενοδοχεία 1 ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Νέα Αμμοχώστου, Ξενοδοχεία, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος έλαβε η αίτηση της εταιρείας Σωτήρης και Παναγιώτης Χρίστατσος Λτδ για την ανέγερση ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων δυναμικότητας 222 κλινών στην Αγία Νάπα.

Το ξενοδοχείο θα ανεγερθεί στην τοποθεσία Σκλάβος – Γιαλούδη, σε απόσταση περίπου 150 μέτρα βορειοανατολικά του αλιευτικού καταφυγίου Αγίας Νάπας και 1χλμ από το κέντρο του οικιστικού πυρήνα.

Το έργο χωροθετείται σε τεμάχια, τα οποία είναι παράκτια, καταλαμβάνουν έκταση 9.223 τ.μ. και εμπίπτουν σε τουριστική ζώνη με επιτρεπόμενους τρεις ορόφους.

Το συνολικό εμβαδό του τεμαχίου που θα αξιοποιηθεί υπολογίζεται περίπου στις 7.555 τ.μ..

111 δωμάτια σε τρεις ορόφους

Σύμφωνα με την Περιβαλλοντική Αρχή, το προτεινόμενο έργο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους και θα περιλαμβάνει 111 δωμάτια, πισίνα, υπαίθριο υδρομασάζ, κέντρο ευεξίας. καθώς και 69 χώρους στάθμευσης σε υπόγειο και ισόγειο (εκ των οποίων οι 6 για ΑμεΑ).

Διευκρινίζεται ότι εντός των υπό μελέτη τεμαχίων υπάρχει εστιατόριο και παραλιακό μπαρ τα οποία θα κατεδαφιστούν. Ωστόσο, οριακά εκτός ζώνης προστασίας της παραλίας υπάρχει υφιστάμενο σνακ μπαρ, το οποίο θα παραμείνει και θα αποτελέσει μέρος της ανάπτυξης.

Ο χώρος ανάπτυξης του ξενοδοχείου βρίσκεται εντός της περιοχής Κοκκινοχωριών. Απέχει περίπου 1,5χλμ από την Προστατευόμενη Περιοχή του Δικτύου Natura 2000, η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας και Τόπος Κοινοτικής Σημασίας με την ονομασία «Κάβο Γκρέκο». Η πλησιέστερη περιοχή νερών κολύμβησης είναι η περιοχή «Πανταχού» σε απόσταση 10 μέτρων από τα υπό μελέτη τεμάχια.

Πηγή: REPORTER