Επ.Αμμοχώστου: Αβεβαιότητα και ανησυχία ξενοδόχων για την φετινή τουριστική σεζόν

Xαμηλότερες από το 2023 ήταν οι πληρότητες των ξενοδοχείων της επαρχίας Αμμοχώστου τον Απρίλιο και Μάϊο

DJI 0211 1 1200x800 770x513 1 exclusive, Ξενοδοχεία, Παναγιωτης Κωνσταντινου, ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, Τουριστική σεζόν

Με άγχος για τους ξενοδόχους ξεκινά η νέα τουριστική σεζόν καθώς χαμηλότερες από το 2023 ήταν οι πληρότητες των ξενοδοχείων της επαρχίας Αμμοχώστου τον Απρίλιο και το Μάϊο σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Τον Απρίλιο η πληρότητα άγγιξε το 50-60% ενώ ο Μάϊος αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 60-70%.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Παναγιώτη Κωνσταντίνου, τα ξενοδοχεία στην Επαρχία Αμμοχώστου έχουν ανοίξει σταδιακά το μήνα Μάρτιο και Απρίλιο.

Μιλώντας στο FamagustaNews, ο κύριος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι στον Απρίλιο οι πληρότητες εμφάνισαν μείωση σε σχέση με την περσινή χρονιά λόγω και του γεγονότος ότι το Πάσχα των Καθολικών ήταν το Μάρτη και με μεγάλη χρονική διαφορά από το Ορθόδοξο Πάσχα.

Ο κύριος Κωνσταντινου εξήγησε οτι η γεωπολιτική ένταση που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή έχει επηρεάσει τις κρατήσεις με την απώλεια των Ισραηλινών να συνεχίζει να υπάρχει. Η ροή των κρατήσεων είναι μειωμένη λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και διότι υπάρχουν μειώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ανησυχία για την εξέλιξη της σεζόν

Ανησυχία εκφράζουν οι ξενοδόχοι για το πως θα εξελιχθεί η νέα καλοκαιρινή σεζόν. Συγκρατημένη αισιοδοξία όμως υπάρχει για τους μήνες του καλοκαιριού Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Όσο αφορά την εξεύρεση προσωπικού από τρίτες χώρες ο κύριος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι το πρόβλημα παραμένει οξύ και έντονο. Ενώ για τους ελέγχους στα ξενοδοχεία για την αδήλωτη εργασία είπε ότι δεν υπήρχε κάποιο έντονο περιστατικό στην Επαρχία Αμμοχώστου. «Φυσικά θα πρέπει να γίνονται ελέγχοι όμως, θα πρέπει να γίνονται με τρόπο που να μην επηρεάζει την λειτουργεία των υποστατικών γιατί δίνουμε μια χείριστη εντύπωση στους τουρίστες».