Αισιόδοξος ο Καρούσος για τον τουρισμό στην Αγία Νάπα

Καρούσος ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Ανάπτυξη, Νέα Αμμοχώστου, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξύπνησε από τη χειμερία νάρκη το πλέον κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο της Κύπρου, η Αγία Νάπα, και ρίχνεται στη μάχη να κερδίσει την πρωτιά για άλλη μια σεζόν στα τουριστικά δρώμενα με πάνω από 30 χιλιάδες κλίνες και 170 ξενοδοχειακές μονάδες, για όλα τα βαλάντια.

Υπό ανέγερση βρίσκονται ακόμη πέντε νέα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων ενώ τις πύλες του άνοιξε από τις 20 Απριλίου το πεντάστερο Nissi Blu Hotel το οποίο διαθέτει 600 κλίνες και βρίσκεται μια ανάσα από τη φημισμένη παραλία Nissi Beach.

Η μητρόπολης του τουρισμού, που εν μία νυκτί από ψαροχώρι μετατράπηκε σε τουριστικό θέρετρο, εισέρχεται με αξιώσεις και τη νέα σεζόν δηλώνει στη StockWatch ο δήμαρχος Γιάννης Καρούσος, υποστηρίζοντας ότι «αν και επικρατεί μια αβεβαιότητα για τη νέα σεζόν, η Αγία Νάπα είναι το τελευταίο θέρετρο της Κύπρου που θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στις αφίξεις τουριστών» για να προσθέσει ότι «για άλλο ένα καλοκαίρι θα είναι υπερπλήρης».

Υπεραμυνόμενος του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, ο κ. Καρούσος είπε ότι «οι κινήσεις που κάναμε για αναβάθμιση του προϊόντος μας έφεραν και τα ανάλογα αποτελέσματα. Οι κύπριοι και τα νεαρά ζευγάρια επέστεψαν πίσω στην Αγία Νάπα, το Πάσχα είχαμε πάνω από 10 χιλ. κύπριους επισκέπτες».

Σημείωσε ότι «την περασμένη εβδομάδα επισκέφτηκαν το θέρετρο 300 ρώσοι τουριστικοί πράκτορες ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα το επισκεφθούν άλλοι 200 από διάφορες χώρες διότι η Αγία Νάπα αποτελεί ένα παγκόσμιο γνωστό τουριστικό brand name και οι τουριστικοί πράκτορες θέλουν να προωθήσουν στο εξωτερικό την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της».

Τόνισε παράλληλα ότι υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή τόσο για νέες ξενοδοχειακές μονάδες όσον και για πολυώροφα κτήρια.

Ο κ. Καρούσος διευκρίνισε εντούτοις ότι το δημοτικό συμβούλιο αναμένει στην ολοκλήρωση του τοπικού σχεδίου. εντός του φθινοπώρου, το οποίο θα καθορίζει το αναπτυξιακό πλάνο του δήμου ώστε να αποφασίσει σε ποια περιοχή θα επιτρέψει την ανέγερση πολυώροφων κτηρίων.

«Μια σκέψη είναι να δοθούν άδειες στην περιοχή που βρίσκεται υπό εξέλιξη το μεγάλο project της μαρίνας το οποίο ήδη περιλαμβάνει δύο πύργους 26 ορόφων έκαστος» ανέφερε.

Πρόκειται είπε για την περιοχή Μακρόνησος στα σύνορα με την Αγία Θέκλα Σωτήρας, η οποία δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη.

Όσον αφορά τους χειμερινούς μήνες που το θέρετρο πέφτει στην κυριολεξία σε λήθαργο καθώς όλα τα ξενοδοχεία κλείνουν για τέσσερις περίπου μήνες είπε ότι «φέτος το χειμώνα δέκα ξενοδοχειακές μονάδες προέβησαν είτε σε αναβαθμίσεις, προεκτάσεις είτε σε ανακαινίσεις».

Ο δήμαρχος της Αγίας Νάπας είπε επίσης ότι «ο δήμος προωθεί μια μεγάλη γκάμα νέων έργων για περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ντόπιων και ξένων επισκεπτών».

Μεταξύ αυτών είναι η μετατροπή του Μεσαιωνικού Μοναστηριού της Αγίας Νάπας σε Μουσειακό Χώρο, η ανέγερση υπαίθριου υπερσύγχρονου αμφιθεάτρου και κέντρου πολιτισμού, η κατασκευή πάρκου φυσικής και πολυθεματικού πάρκου, περαιτέρω αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου και του οδικού δικτύου.

Πηγή: Stockwatch/Ηρώ Ευθυμίου