Γαμήλιος τουρισμός: Αποφέρει στην κυπριακή οικονομία πέραν των 100 εκατομμύριων ευρώ ετησίως!

19.300 κρατήσεις μέσα σε έξι χρόνια από την διαδικτυακή πλατφόρμα Bookyourweddingday.com

Beach Wedding 1 Advertorial, Γαμήλιος τουρισμός

Σε έναν από τους σημαντικούς αιμοδότες της κυπριακής οικονομίας εξελίσσεται ο τομέας του γαμήλιου τουρισμού, ο οποίος χάρη στις συνεχείς προσπάθειες του Υφυπουργείου Τουρισμού και των επαγγελματιών του κλάδου κερδίζει συνεχώς έδαφος, επιβεβαιώνοντας τις περεταίρω προοπτικές ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού.

Αυτή τη στιγμή ο γαμήλιος τουρισμός αποφέρει στην κυπριακή οικονομία πέραν των 100 εκατομμύριων ευρώ ετησίως. Έσοδα που μπορούν να αυξηθούν με συλλογικές δράσεις.

Wedding by the sea Advertorial, Γαμήλιος τουρισμός

Ήδη η απλοποίηση των διαδικασιών κράτησης πολιτικού γάμου για τουρίστες στην Κύπρο, η μείωση της γραφειοκρατίας, τα μαγευτικά τοπία της χώρας μας και ο επαγγελματισμός με τον οποίο όσοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο αντιμετωπίζουν το κεφάλαιο του γαμήλιου τουρισμού, συνέβαλε πολύ στην ανάπτυξη του.

Μια από τις επαγγελματίες που πίστεψαν από την πρώτη στιγμή στη δυναμική του γαμήλιου τουρισμού, ήταν η Μαρία Ευριπίδη δημιουργός της καινοτόμου διαδικτυακής πλατφόρμας άμεσης κράτησης ημερομηνίας πολιτικού γάμου BookYourWeddingDay.com.

Στα έξι χρόνια δραστηριοποίησης της πλατφόρμας έγιναν 19.300 κρατήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα, γεγονός που αποδεικνύει ότι με καινοτόμες ιδέες, οι προοπτικές ανάπτυξης είναι απεριόριστες.

Κάτι που είχε εντοπίσει εξ΄ αρχής η Μαρία Ευριπίδη, η οποία ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα στην πλατφόρμα BookYourWeddingDay.com θα προστεθούν νέες καινοτομίες που θα συμβάλουν ακόμη περισσότερο στην αύξηση των κρατήσεων. «Πρόκειται για καινοτομίες που θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο τα ξενοδοχεία αλλά και τα Δημαρχεία της Κύπρου να αυξήσουν τις κρατήσεις τους» τόνισε.

Ταυτόχρονα επικροτεί το ρόλο και τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού στις προσπάθειες για ανάδειξη της Κύπρου ως ένας ελκυστικός προορισμός για το γαμήλιο τουρισμό. «Το Υφυπουργείο Τουρισμού ήταν και συνεχίζει να είναι συμπαραστάτης μας στην προώθηση του γαμήλιου τουρισμού. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους εμάς που ασχολούμαστε με τον κλάδο, καθώς όλοι μαζί μπορούμε με στοχευμένες προσπάθειες να πετύχουμε το μέγιστο».

Garden venue Advertorial, Γαμήλιος τουρισμός

Υπενθυμίζεται ότι για κάθε κράτηση πολιτικού γάμου που γίνεται, αυτό μεταφράζεται σε τριάντα τουλάχιστον κρατήσεις σε ξενοδοχεία της Κύπρου για δέκα ημέρες, που είναι οι φίλοι και οι συγγενείς που ταξιδεύουν στην Κύπρο μαζί με τους μελλόνυμφους. Παράλληλα για την υλοποίηση των γάμων δραστηριοποιούνται εκατοντάδες επαγγελματίες στο τομέα του τουρισμού, της εστίασης και της διοργάνωσης γάμων.

Μιλώντας στην τελετή βράβευσης των Cyprus Tourism Awards 2022 όπου το BookYourWeddingDay.com απέσπασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Gold Award στην κατηγορία «Strategy and Innovation», η Μαρία Ευριπίδη, τόνισε τη σημασία της εφαρμογής της καινοτομίας στον τομέα του τουρισμού. «Μέσα από το BookYourWeddingDay.com, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία καινούρια παγκόσμια αγορά ακολουθώντας την έννοια “Βlue Ocean Strategy”, μετατρέποντας δηλαδή πιθανούς ανταγωνιστές σε συνεργάτες και αυτό μας κάνει πολύ περήφανους. Επίσης στην εποχή της τεχνολογίας, δεν υπάρχουν γεωγραφικά όρια. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να προσεγγίσουμε κοινά όπου στο παρελθόν δεν είχαμε την δυνατότητα. Και αυτό το έχουμε αποδείξει έμπρακτα καθώς η δράση μας πλέον επεκτείνεται aνά το παγκόσμιο».

Cyprus Tourism Awards BYWD 1b Advertorial, Γαμήλιος τουρισμός

Ο καινοτόμος τρόπος λειτουργίας της πλατφόρμας, βασίζεται στην άμεση κράτηση ημερομηνίας για την τέλεση γαμήλιων τελετών, παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τη διαθεσιμότητα χώρων και ημερομηνιών και εξαλείφει την αναμονή. Δράσεις που συμβάλλουν στην επιτυχία της και ενισχύουν έμπρακτα τις τοπικές οικονομίες και τον τουριστικό τομέα, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών από το εξωτερικό.

Σήμερα πέραν από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κύπρος αποτελεί πλέον ελκυστικό προορισμό για τέλεση πολιτικών γάμων για μελλονύμφους από τις Σκανδιναβικές χώρες, τη Γερμανία, την Αυστρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.α

Από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της Κύπρου που επιλέγουν οι τουρίστες για την τέλεση πολιτικού γάμου είναι η Πάφος, η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς.

Chapel Advertorial, Γαμήλιος τουρισμός

Τι είναι το BookYourWeddingDay.com

Η πλατφόρμα BookYourWeddingDay.com δημιουργήθηκε το 2017, με εμπνεύστρια τη Μαρία Ευριπίδη. Μια κορυφαία επαγγελματία με χρόνια εμπειρίας στον τουριστικό κλάδο, η οποία εντοπίζοντας τις τάσεις της εποχής και τα κενά που υπήρχαν στον τομέα του γαμήλιου τουρισμού, προχώρησε στη δημιουργία μιας καινοτόμου επιχείρησης, δίνοντας άμεσα λύσεις στους Τουριστικούς Οργανισμούς από το εξωτερικό καθώς και στα ζευγάρια που κάνουν κρατήσεις για να τελέσουν πολιτικό γάμο σε Κύπρο και Ελλάδα.

Ταυτόχρονα μέσα από τις υπηρεσίες που προσφέρει το BookYourWeddingDay.com στηρίζει την ξενοδοχειακή βιομηχανία, τους Δήμους, τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τη διοργάνωση γάμων και κατ’ επέκταση την κυπριακή οικονομία.

Αρχικά η BookYourWeddingDay.com έκανε την εμφάνιση της ως μια start-up κυπριακής ευρεσιτεχνίας και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να φέρει την επανάσταση στην αγορά του γαμήλιου τουρισμού δημιουργώντας μια νέα παγκόσμια αγορά.

Πέραν από την Κύπρο, η πλατφόρμα BookYourWeddingDay.com κατάφερε αρχικά να επεκταθεί στην Ελλάδα, ενώ σήμερα δραστηριοποιείται και συνεχίζει να αναπτύσσεται ανά το παγκόσμιο.

Το BookYourWeddingDay.com πέτυχε με τον επαγγελματισμό του να συνάψει συνεργασίες με πολλές Δημοτικές Αρχές, ξενοδοχεία και άλλους χώρους, καθώς και με παγκόσμιους ταξιδιωτικούς κολοσσούς όπως την TUI Ηνωμένου Βασιλείου.

Cyprus Tourism Awards BYWD 3 Advertorial, Γαμήλιος τουρισμός

Διεθνής αναγνώριση

Μέσα σε έξι χρόνια παρουσίας, η πλατφόρμα BookYourWeddingDay.com απέσπασε σημαντικές διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Επιπλέον η Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του BookYourWeddingDay.com, Μαρία Ευριπίδη, επιλέχθηκε από το αμερικανικό περιοδικό Forbes και συμπεριλήφθηκε στην 40χρονη επετειακή έκδοση Οκτώβριος – Νοέμβριος 2021 όπου παρουσιάστηκε στο άρθρο «World of Forbes» ως η μοναδική εκπρόσωπος της Κύπρου. Ανάμεσα στα βραβεία που απέσπασε το BookYourWeddingDay.com περιλαμβάνονται το Gold Award στην κατηγορία «Strategy and Innovation» των Cyprus Tourism Awards 2022, το Gold Award στην κατηγορία «Specialty Travel» των Greek Tourism Awards στην Αθήνα, το Gold Award στην κατηγορία «Strategy and Innovation» των Cyprus Tourism Awards 2021, το Gold Award στην κατηγορία «Travel Offering’s» για το γαμήλιο τουρισμό και το Bronze Award στην κατηγορία «Strategy and Innovation» στα Cyprus Tourism Awards 2020, το Silver

Award στην κατηγορία «Innovation» στα Ελληνικά Tourism Awards 2020 και το Βραβείο «Speciality Travel» στα Cyprus Tourism Awards 2019. Πέραν τούτων η πλατφόρμα περιλήφθηκε στην short list υποψηφιοτήτων της κατηγορίας «Innovation in Travel» των Globe Travel Awards 2018 στο Λονδίνο, ενώ απέσπασε και το βραβείο «Best new company in services» στα PAPASTRATOS START UP/SCALE-UP GREECE AWARDS 2017, στην Αθήνα. Επιπλέον η δημιουργός της πλατφόρμας Μαρία Ευριπίδη αναδείχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς στην κατηγορία «Τράπεζα Κύπρου Καινοτομία» στα Βραβεία Μadame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2017. Βραβεία και διακρίσεις που αναδεικνύουν την καινοτόμο δράση της πλατφόρμας, η οποία κατάφερε να καθιερωθεί ως leader σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, επεκτείνοντας την δράση της σε όλο τον κόσμο.