Καλοκαιρινές διακοπές: Ο top προορισμός των Κυπρίων – Ο λόγος υψηλών τιμών

Ο top προορισμός που επιλέγουν οι Κύπριοι ταξιδιώτες για τις διακοπές τους τόσο το τριήμερο της Πρωτομαγιάς όσο και το καλοκαίρι

9453AAA9 03A6 4127 8B6F 652172DAAA31

Την Ελλάδα και τα μαγευτικά νησιά της επιλέγουν οι Κύπριοι ταξιδιώτες για τις διακοπές τους τόσο το τριήμερο της Πρωτομαγιάς όσο και το καλοκαίρι.

Παρά τις αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια, οι Κύπριοι ταξιδιώτες δεν πτοούνται αφού έχουν ήδη ξεκινήσει οι κρατήσεις και για την καλοκαιρινή περίοδο.

Μιλώντας στο SigmaLive ο Πρόεδρος των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Βασίλης Σταματάρης ανέφερε ότι υπάρχει κινητικότητα για το τριήμερο της Πρωτομαγίας ενώ έχουν ξεκινήσει και οι κρατήσεις για το καλοκαίρι.

Αρχικά ανέφερε ότι υπάρχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον για την Πρωτομαγιά ενώ για την καλοκαιρινή περίοδο όπως επισήμανε έχουν ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα και οι κρατήσεις.

Ερωτηθείς για το αυξημένο κόστος των τιμών είπε ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε τα πακέτα. «Τα πακέτα που δημιουργούνται εξασφαλίζουν προσιτές τιμές γιατί προαγοράζονται θέσεις, δωμάτια και έτσι εξασφαλίζεται ένα πιο λογικό πακέτο.

Όταν λέμε ότι είναι πιο ακριβές οι τιμές είναι επειδή υπάρχει μεγάλη ζήτηση στο ταξίδι γενικά επί καθημερινής βάσης. Ο κόσμος επισκέπτεται για μικρές αποδράσεις, για δουλείες και για άλλους σκοπούς και τα αεροπλάνα είναι γεμάτα, γι’ αυτό το λόγο είναι και πιο ψηλές οι τιμές.

Μετέπειτα σε ερώτηση για τις προτιμήσεις των κύπριων ταξιδιωτών ανέφερε ότι την πρωτιά την έχει πάντοτε η Ελλάδα σε όλες τις περιφέρειες. «Οι υπόλοιπες περιοχές είναι η Κεντρική Ευρώπη. Έχει ανοίξει και η αγορά του Παρισιού με τις κατευθείαν πτήσεις, είναι προορισμός που ενδιαφέρει τον Κύπριο και ιδίως τις οικογένειες με τα μικρά παιδιά».

Κλείνοντας τόνισε ότι εμπλουτίζεται και το ταξιδιωτικό κοινό και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σημειώνεται ότι σήμερα ξεκινάει η έκθεση Travel Expo Cyprus όπου οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τα ταξιδιωτικά πακέτα και να κλείσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Πληροφορίες για την έκθεση Travel Expo Cyprus

Η Έκθεση ΤΑΞΙΔΙ φέτος αλλάζει, αναβαθμίζεται και σε μια προσπάθεια να καταστεί περιφερειακή, όπου θα προσελκύει όχι μόνο εκθέτες από Ελλάδα και Κύπρο αλλά και από τις γειτονικές χώρες και την Ευρώπη γενικότερα, μετονομάζεται σε TRAVEL EXPO CYPRUS.

Η TRAVEL EXPO CYPRUS 2023 θα λάβει χώρα στις 21 – 23 Απριλίου στους Χώρους της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία.

Η εξειδικευμένη αυτή έκθεση χαρακτηρίζεται από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις που οργανώνονται στην Κύπρο και προσελκύει πάνω από 10,000 επισκέπτες κάθε χρόνο, ενώ αποτελεί και την μόνη τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στη χώρα μας.

Η έκθεση προσφέρει ολόπλευρη πληροφόρηση και ενημέρωση στους ταξιδιώτες που επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους στην Κύπρο και το εξωτερικό, καθώς και ελκυστικά ταξιδιωτικά πακέτα από τους εκθέτες που συμμετέχουν στην έκθεση μεταξύ των οποίων είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Ταξιδιωτικοί Πράκτορες, Αεροπορικές Εταιρείες, Ξενοδοχεία, Τουριστικά Θέρετρα, Περιφέρειες, Νησιά και Δήμοι της Ελλάδας, Διεθνείς Συμμετοχές και πολλοί άλλοι.

Οι ώρες επισκέψεων στην έκθεση είναι:

21 Απριλίου 2023  16:00-22:00

22 Απριλίου 2023  16:00-22:00

23 Απριλίου 2023              15:00-21:00

Είσοδος: €3,00 / παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν.