Κώστας Κουμής: Προσδοκίες για πάνω από 200.000 Γερμανούς τουρίστες

Στο Βερολίνο σε έκθεση τουρισμού μετέβη ο νέος ΥφυπουργόςΤουρισμού

4A0561E2 810C 416A 8671 D187170CB654 exclusive, Κώστας Κουμής, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές προοπτικές από τη γερμανική αγορά διαπιστώνει ο νέος Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, ο οποίος σημειώνει πως βάσει των εκτιμήσεων οι αφίξεις Γερμανών επισκεπτών φέτος αναμένονται ότι θα σπάσουν το φράγμα των 200.000 για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια.

Στο πρώτο του ταξίδι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Κουμής επικεφαλής αντιπροσωπείας του Υφυπουργείου, μετέβη στο Βερολίνο για την έκθεση ΙΤΒ, που θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υφυπουργός Τουρισμού, κατά την παρουσία του στη γερμανική πρωτεύουσα είχε σειρά επαφών με τουριστικούς οργανισμούς από την Ευρώπη κατά κύριο λόγο και έγιναν οι πρώτες επαφές ειδικά με την γερμανική αγορά και τους εκπροσώπους του κυπριακού τουρισμού στην χώρα. Παραχώρησε επίσης και τις πρώτες του συνεντεύξεις σε ένα γερμανικό περιοδικό και στο κανάλι του τουριστικού κολοσσού ΤUI.

«Οι εκτιμήσεις για την γερμανική αγορά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κουμής από το Βερολίνο, προσθέτοντας πως «προσδοκούμε ότι θα σπάσουμε το φράγμα των 200.000 επισκεπτών από τη Γερμανίαγια πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια».

«Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά και για την γερμανική αγορά αλλά και τις άλλες αγορές», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουμής σημείωσε επίσης πως σε κάθε συνάντηση τίθεται και το θέμα των ειδικών μορφών τουρισμού, ποντάροντας στην αύξηση του εναλλακτικού τουρισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε, έγιναν κάποιες συζητήσεις για τον αθλητικό τουρισμό με κάποιες εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022 οι αφίξεις από τη γερμανική αγορά σημείωσαν ρεκόρ των 20 τελευταίων ετών, καταγράφοντας αύξηση 31% σε σύγκριση με το 2019.

Ο κ. Κουμής επιστρέφει στην Κύπρο τo απόγευμα της Πέμπτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ