Επ. Αμμοχώστου: Kραυγή απόγνωσης από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ενοικιάσεων – “Με τα κιάλια” βλέπουν πελάτη

Τί αναφέρει ο Νίκος Στυλιανού, πρόεδρος της Ένωσης Εκμίσθωσης οχημάτων στο FamagustaNews

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 92 exclusive

Άδειοι οι δρόμοι, γεμάτα τα γραφεία από ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Κατήφορος δίχως τέλος το κεφάλαιο τουρισμός.

Με το σταγονόμετρο βρίσκουν πελάτες οι επιχειρηματίες αυτοκινήτων ενοικιάσεως. Δεν υπάρχουν πλέον τουρίστες που να ενοικιάζουν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου. Ο κορωνοϊός τα τελευταία δύο χρόνια και η απώλεια της Ρωσικής αγοράς για την φετινή σεζόν φαίνεται να γονατίζει τους επαγγελματίες του τουρισμού αφού υπάρχει δραματική μείωση του κύκλου εργασιών.

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Ένωση εκμίσθωσης Οχημάτων στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, αφού καταγράφονται ήδη οι πρώτες ζημιές και οι πρώτες συγκρίσεις…

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Νίκος Στυλιανού, πρόεδρος της Ένωσης Εκμίσθωσης οχημάτων και επιχειρηματίας ενοικιάσεως αυτοκινήτων, στο FamagustaNews, οι επιχειρηματίες του κλάδου, βρίσκουν πελάτες με το σταγονόμετρο, ενώ οι επιχειρήσεις είναι στα πρόθυρα να κλείσουν. 

Ο Νίκος Στυλιανού, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι οι τουρίστες που υπάρχουν αυτή την περίοδο στην Επ. Αμμοχώστου αντοιστιχούν στο 1/3 των τουριστών που είχαμε την ίδια περίοδο το 2021. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος πρόσθεσε έντονα, ότι το προφίλ των τουριστών του 2022 διαφέρει κατά πολύ από του προφίλ των Ρώσσων τουριστών του 2021. Φέτος οι τουρίστες επιλέγουν πακέτο “all inclusive” στα ξενοδοχεία με αποτέλεσμα να μην μετακινούνται και να μην κάνουν εκδρομές, πράγμα που έκαναν οι Ρώσσοι τουρίστες το 2021.

Οι Σκανδιναβοί και οι Άγγλοι δεν μπορούν να αναπληρώσουν το μεγάλο μέρος που τροφοδοτούσαν οι Ρώσσοι. Και το κακό σενάριο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ.Στυλιανού, είναι ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και οι επιχειρήσεις θα κλείσουν.

“Μια γρήγορη βόλτα να κάνει κάποιος στην Λεωφόρο Νησί θα αντιληφθεί ότι όλα τα ενοικιαζόμενα είναι παρκαρισμένα έξω από τα γραφεία. Το πρόβλημα δεν αφορά ένα γραφείο, είναι συνολικό. Ακόμα χειρότερο είναι ότι οι Ρώσοι ήδη βρήκαν άλλους προορισμούς και πολύ φοβάμαι ότι θα κάνει πάνω από δέκα χρόνια η Κύπρος να δει Ρώσο τουρίστα. Φυσικά και δεν θα περιμένουν εμάς.”

FamagustaNews