Λάκης Αβραμίδης: Ποιες αγορές κράτησαν ζωντανό τον τουρισμό στην Επ. Αμμοχώστου – Ισραηλίτες και Ρώσοι στα κατεχόμενα για διακοπές (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρώτος απολογισμός του Αυγούστου στην Επ.Αμμοχώστου από τον κ. Λάκη Αβραμίδη στο FamagustaNews.

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 3 exclusive

Ένα καλοκαίρι που θύμισε 2019!

Πλατείες και παραλίες στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά ήταν κατάμεστες από κόσμο, όπως επίσης και τα ξενοδοχεία, με τις πληρότητες να ξεπερνάνε το 80% τον Ιούλιο και Αύγουστο.

Ο κ. Λάκης Αβραμίδης, Διευθυντής Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου (ΕΤΑΠ), μίλησε στο FamagustaNews για την δυναμική του φετινού καλοκαιρίου, για τις αγορές που «αντικατέστησαν» την Ρωσική αγορά, για τον τουρισμό του Σεμπτεβρίου αλλά και για τον τουρισμό των κατεχομένων περιοχών της Κύπρου.

Ανταπόκριση της Άντρης Φλουρέντζου στην εκπομπή “Μεσημέρι και Κάτι” του Σίγμα, με φιλοξενούμενο τον κ. Λάκη Αβραμίδη

Μεγάλη ανάσα ήταν για πολλές τουριστικές επιχειρήσεις, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος μέσα στους οποίους είδαν τον τζίρο τους να αυξάνεται, μετά από δύο καταστροφικές χρονιές λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον κ. Λάκη Αβρααμίδη, «Το ευχάριστο είναι ότι μετά από ένα μούδιασμα τον Ιούνιο, ο Ιούλιος – Αύγουστος πήγαν πάρα πολύ καλά και έμειναν όλοι ευχαριστημένοι. Η δυναμική που απέκτησε η επαρχία βοήθησε στο να περιμένουμε έναν πολύ καλύτερο Σεπτέμβρη. Μπορεί να είμαστε αισιόδοξοι για τον Σεπτέμβριο παρόλο που η αρχή του φαίνεται να είναι μουδιασμένη, ωστόσο η αγορά κινείται αργά, και δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Υπάρχουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και ο κόσμος που φοβάται εξαιτίας των ακυρώσεων που γίνονται τον τελευταίων καιρό.

Πιστεύουμε επειδή κάναμε μια πολύ μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία στο εξωτερικό, σε σημαντικές αγορές πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει αυτή η δυναμική.»
Κληθείς να απαντήσει ποια αγορά έχει την πρωτιά στην ελ. Επ. Αμμοχώστου ο κ. Αβρααμίδης είπε ότι «πάντα η πρώτη μας αγορά ήταν η Βρετανική, έτσι και φέτος. Η εκστρατεία που κάναμε αφορούσε αγορές που ήταν γνωστές ωστόσο χρειάζονταν κάποιο σπρώξιμο έτσι ώστε να κινηθούν πιο δυναμικά προς την Κύπρο και αυτές είναι η Γαλλία – εντυπωσιακή η άνοδος των Γάλλων στην Κύπρο- η Πολωνία, η Τσεχία, Σκανδιναβία -παραδοιακή-, Σλοβακία, κεντρική Ευρώπη.

Η άφιξη των Κυπρίων ήταν πολύ μεγάλη φέτος, σε σημείο που θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Επ. Αμμοχώστου είναι το Νο1 προορισμός για το καλοκαίρι τους. Πάρα πολλοί Κύπριοι επέλεξαν την περιοχή μας για διακοπές φέτος. Αυτό βοήθησε πολύ και τα εστιατόρια αλλά και τις παρεμφερείς επιχειρήσεις, που δούλεψαν πάρα πολύ μετά από δύο χρόνια.»

Ενδιαφέρον προκαλεί το σχόλιο του κ. Αβρααμίδη όσο αφορά την δημοφιλότητα που απέκτησαν ως τουριστικός προορισμός τα κατεχόμενα.

«Να πούμε ότι από την άφιξη τουριστών στα κατεχόμενα χάνει όλη η Κύπρος. Η αγορά που πηγαίνει περισσότερο στα κατεχόμενα είναι το Ισραήλ. Το άσχημο τώρα είναι ότι ξεκίνησαν να πηγαίνουν και Ρώσοι. Ήταν ήδη δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους η Τουρκία και τώρα με τις κυρώσεις απέναντι τους “βρίσκουν διέξοδο” στις κατεχόμενες περιοχές. Είναι κάτι το οποίο η κυβέρνηση μας πρέπει να δει προσεκτικά.»

Η έλλειψη προσωπικού αποτελούσε ένα μεγάλο πρόβλημα για όλες τις επιχειρήσεις το οποίο φαίνεται να λύθηκε… εσωτερικά. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Λάκη Αβρααμίδη, οι επιχειρήσεις δεν κατάφεραν να βρουν τον κατάλληλο αριθμό προσωπικού αλλά ούτε και το προσωπικό κατάλληλα καταρτισμένο για να πληρώσει τις κενές θέσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσωτερικά προβλήματα στις επιχειρήσεις με κίνδυνο μάλιστα να επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια φέρνοντας δυσάρεστα αποτελέσματα.

FamagustaNews / Άντρη Φλουρέντζου