Με ειδικές τιμές για Κύπριους και μέτρα ανοίγουν τα ξενοδοχεία (βίντεο)

fafc5e3e57ceeccfbc41068294bb8756 Coronavirus, ειδικές τιμές, Ξενοδοχεία, ΠΑΣΥΞΕ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, Χάρης Λοϊζίδης

Στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας προτάσεων βρίσκονται οι φορείς του τουρισμού, ενόψει του επανανοίγματος των ξενοδοχείων στην τελική φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοιζίδης ανέφερε ότι η Κύπρος επιχειρεί άνοιγμα σε νέες αγορές όπως αυτές του Κόλπου και της Μέσης Ανατολής όπου τα κρούσματα είναι περιορισμένα. Τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν τηρώντας μεν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, δεν θα έχουν όμως και την εικόνα νοσοκομείων. Σκοπός είναι ο φιλοξενούμενος που θα πάει σ’ ένα ξενοδοχείο να νιώσει ότι βρίσκεται σε ξενοδοχείο και να είναι χαλαρός και άνετος. Ο κ.Λοζίδης είπε ότι είναι «ευπρόσδεκτοι οι Κύπριοι», ενώ ανέφερε ότι «εξαγγέλθηκαν ειδικές τιμές για Ιούλιο Αύγουστο».

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα να συνεχίσουν τέτοιες ενέργειες.

Τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας θα ανέβει το κόστος λειτουργίας, αλλά είναι απαραίτητο, τόνισε ο κ.Λοιζίδης.«Θα ανοίξουν πισίνες και θάλασσες. Θα ανοίξουν οι πισίνες με τις αποστάσεις ανάμεσα σε ξαπλώστρες».

Και τα εστιατόρια θα έχουν αποστάσεις αλλά και οι πελάτες μεταξύ τους πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις.

«Σημασία έχει ο πελάτης να αναγνωρίζει τα μέτρα, να μην γκρινιάζει αλλά να νιώθει ασφάλεια», είπε ο κ.Λοιζίδης.

Αναφορικά με το ζήτημα του μπουφέ, ο κ.Λοιζίδης είπε ότι είναι πολύ δύσκολο σε κάποια ξενοδοχεία να λειτουργήσουν χωρίς μπουφέ. Μπορεί να γίνει αυτό είπε αλλά να τηρηθούν και εκεί τα μέτρα ασφαλείας. Μπορεί το προσωπικό να σερβίρει τον πελάτη και να μην πιάνει ο πελάτης τις λαβίδες.

«Ξένοι οργανωτές επέλεξαν Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Παρά το ότι θα έχουμε μικρό αριθμό αφίξεων, μπορούμε να έχουμε όφελος αφού θα είμαστε μόνο τρείς αγορές», είπε καταληκτικά.

Πηγή: sigmalive