ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου: Ψηλά στις προτεραιότητες η ασφάλεια σε θάλασσα και παραλίες

64809580 10156479065902634 4337927474450006016 o ξενοδόχοι, Παραλίες, ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου

Ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου μέσω ανακοίνωσής του εκφράζει την αναγκαιότητα για διασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προστασίας λουομένων, είτε πρόκειται για μέτρα προστασίας στη θάλασσα, είτε για προστασία προσωπικών αντικειμένων στις παραλίες, είτε για θέματα καθαριότητας, ρύπανσης ή τήρησης των κανονισμών.

Η προστασία σε παραλία και θάλασσα αποτελεί, όπως αναφέρεται, αναπόσπαστο μέρος των αναμενόμενων τουριστικών υπηρεσιών σε κάθε ποιοτικό προορισμό. Προς τούτο, αναμένεται επαρκής αριθμός ναυαγοσωστών, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά στις περιόδους αιχμής. Εξίσου σημαντικό είναι να παρέχονται ψηλού επιπέδου επιτήρηση, κατάρτιση και παρακίνηση προς τους επαγγελματίες ναυαγοσώστες. Θεωρούμε δεδομένη την παροχή κατάλληλου ποιοτικού εξοπλισμού, καθώς και την παρουσία κατάλληλων παρατηρητηρίων σε όλες τις παραλίες.

Η απρόσκοπτη προσβασιμότητα των διασωστικών μέσων προς τις παραλίες θα πρέπει να διασφαλίζεται από τις αρμόδιες αρχές, χωρίς εκπτώσεις ή παραλείψεις που μπορούν να αποβούν καταλυτικές σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών.

Εξίσου σημαντικό είναι η επαρκής επιτήρηση ασφάλειας των παραλιών για αποφυγή κλοπών περιουσίας. Προς τούτο χαιρετίζεται η ύπαρξη χώρων φύλαξης σε ορισμένες παραλίες και αναμένουμε ακόμα ευρύτερη χρήση των, ενώ σημαντικό είναι να τοποθετηθούν σημάνσεις με οδηγίες προς τους παραθεριστές για καλύτερη φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων τους .

Προς αποφυγή τέτοιων περιστατικών, πολύ υποβοηθητική θα ήταν η παρουσία ένστολων οργάνων ασφαλείας, είτε ειδικών αστυνομικών, είτε λειτουργών αστυνόμευσης των τοπικών αρχών.

Είμαστε πεπεισμένοι, αναφέρει η ανακοίνωση, πως όλοι, τοπικές αρχές και άλλοι παροχείς τέτοιων υπηρεσιών επιδεικνύουν την πρέπουσα προσοχή και τοποθετούν την ασφάλεια και προστασία των λουομένων, είτε εντός θαλάσσης, είτε επί της παραλίας, πολύ ψηλά στις προτεραιότητες τους.

Η επαρχία Αμμοχώστου, κλείνει η ανακοίνωση, ως κατεξοχήν τουριστική περιοχή, θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για ακόμα επαρκέστερη παροχή υπηρεσιών προστασίας στις πανέμορφες παραλίες της.

Famagusta.News