ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου: “Ξεκαθαρίστε κατηγοριοποίηση χωρών για το 2021 πριν να είναι αργά” (BINTEO)

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρμόδιους για τουριστικά θέματα Υπουργούς, μεταφέρει ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου ενόψει της νέας τουριστικής χρονιάς

εικόνα Viber 2020 10 26 11 43 549098 exclusive, ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου

«Το αργότερο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ξεκαθαρίστε την πολιτική σας για το 2021 όσον αφορά την κατηγοριοποίηση των διαφόρων χωρών, διαφορετικά θα είναι πολύ αργά», είναι το μήνυμα που λαμβάνουν οι ξενοδόχοι από τους τουριστικούς μας εταίρους. Διοργανωτές Ταξιδίων και αεροπορικές εταιρίες δεν θα ανεχθούν άλλο το άνοιξε-κλείσε, ανέβα-κατέβα των διαφόρων χωρών όσον αφορά και την συνδεσιμότητα τους με την Κύπρο.

«Αυτά τα σκαμπανεβάσματα όπως υποστηρίζουν, μας εμποδίζουν στον προγραμματισμός μας και μας είναι πολύ δύσκολο να σας παρακολουθήσουμε. Γι΄ αυτό, τονίζουν, θα πρέπει να γνωρίζουμε το αργότερο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ποια είναι τα πλάνα σας για το 2021».

Το θέμα αυτό συζητήθηκε κατά την πρόσφατη παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού, στη συνεδρία του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου. Σύμφωνα με όσα λέχθηκαν στη σύσκεψη, οι διοργανωτές ταξιδίων και οι αεροπορικές εταιρίες ζητούν κατηγορηματικά όπως η Κυπριακή Κυβέρνηση ξεκαθαρίσει το αργότερο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου την πολιτική της για το 2021, όσον αφορά την κατηγοριοποίηση των διαφόρων χωρών και τα κριτήρια που θα υπάρχουν, χωρίς φυσικά να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Καλωσορίζοντας τον Σάββα Περδίο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας, αφού τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και την στήριξη που παρέχει στην Επαρχία Αμμοχώστου, αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία και προσφορά που έχει η Επαρχία Αμμοχώστου στον τουρισμό της Κύπρου που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ξεπερνά το 50% των αφίξεων.

Ο κ. Τάκκας αναφέρθηκε στη δύσκολη χρονιά που αφήνει πίσω του το 2020, που έπληξε, όπως τόνισε, περισσότερο από κάθε άλλη επαρχία, την Επαρχία Αμμοχώστου, καθώς οι βασικές αγορές της όπως Ρωσία, Ουκρανία παρέμειναν εκτός, ενώ η Σκανδιναβία είχε αυτοαποκλειστεί. Ο Δώρος Τάκκας τόνισε ότι το 2020 η Επαρχία Αμμοχώστου δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα αφού μόνο το 35 – 40% των ξενοδοχείων λειτούργησαν και αυτά με πολύ χαμηλές πληρότητες. Δεν πήραμε, είπε, αυτό που θα μπορούσαμε έναντι των ανταγωνιστών μας. Δεν θα αντέξουμε άλλη χρονιά σαν το 2020. Το 2021 αναμένεται να είναι ακόμη μια δύσκολη χρονιά καθώς θα πρέπει να πορευθούμε χωρίς το εμβόλιο. Γι’ αυτό, κατέληξε, πρέπει να κάνουμε άμεσα τους σχεδιασμούς μας και να ενημερώσουμε τις αγορές για το τι σκοπεύουμε να κάνουμε. Η πορεία του 2021 εξαρτάται από τους δικούς μας έγκαιρους σχεδιασμούς.

Ο κ. Περδίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εδώ παρουσία του αλλά παράλληλα εξέφρασε την πίκρα και την θλίψη του για τα όσα η Επαρχία πέρασε φέτος.

«Πίστευα και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα και να είχαμε φθάσει τους στόχους μας, αλλά δυστυχώς το άνοιγμα και το κλείσιμο των διαφόρων αγορών, απομάκρυνε αυτό τον στόχο». Ο κ. Περδίος συμφώνησε με την θέση ότι το 2021 θα πρέπει να πορευθούμε χωρίς το εμβόλιο, γι’ αυτό θα πρέπει να λάβουμε τέτοια μέτρα που να μας επιτρέψουν να έχουμε υψηλότερους στόχους και καλύτερα αποτελέσματα.