Περισσότεροι από 200 ξένοι τουριστικοί πράκτορες σε Πρωταρά-Αγία Νάπα

viber image 2019 05 08 13.40.18 Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς

Περισσότεροι από 200 τουριστικοί πράκτορες από όλο τον κόσμο βρίσκονται από τη Δευτέρα στον Πρωταρά και την Αγία Νάπα, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου της εταιρείας MTS GLOBE , το οποίο διοργανώνεται φέτος και για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Οι συμμετέχοντες, αντιπροσωπεύοντας τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους οργανωτές ταξιδιών, τουριστικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες, είχαν την ευκαιρία από τη Δευτέρα, όπου και ξεκίνησαν οι εργασίες του συνεδρίου να ξεναγηθούν στον Πρωταρά και την Αγία Νάπα, γεγονός που αποτελεί χρυσή ευκαιρία για προβολή και περαιτέρω γνωστοποίηση της Επαρχίας αλλά και ολόκληρης της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ο οποίος παρευρέθηκε χθες το βράδυ στην επίσημη συνάντηση όλων των συμμετεχόντων, τόνισε πόσο σημαντική είναι η παρουσία των προσώπων αυτών στην Κύπρο.

“Αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο σημαντικό είναι το συνέδριο που πραγματοποιείται στην Κύπρο, και μάλιστα από την εταιρεία MTS, η οποία φέρνει στην Κύπρο περισσότερα από 2.000-2.500 άτομα. Για πρώτη φορά η εταιρεία επιλέγει την Κύπρο για το συγκεκριμένο συνέδριο. Είναι κάτι το οποίο διοργανώνουν σε διάφορες χώρες του εξωτερικού εδώ και 10 χρόνια και πραγματικά είναι τιμή για εμάς το ότι τόσοι πολλοί επαγγελματίες ήρθαν στην Κύπρο, και πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά, και είναι μια τεράστια ευκαιρία να αναδείξουμε το προίον μας, την φιλοξενία μας και να αναπτύξουμε νέες σχέσεις για το μέλλον του τουρισμούς της χώρας μας.”

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος μίλησε για το ενδιαφέρον που δείχνουν για το νησί μας οι σημαντικοί αυτοί φορείς της τουριστικής βιομηχανίας, είναι για την επαρχία μας κάτι πολύ τιμητικό. Συγκεκριμένα ανέφερε πως το γεγονός πως οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν πως υπάρχουν προοπτικές για τον τουρισμό μας, αποδεικνύεται από την παρουσία τους στο συγκεκριμένο συνέδριο.

“Οι σημερινοί προσκεκλημένοι είπε, είναι οι ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου και είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την προώθηση της Κύπρου στις αγορές τους”. Για το συνέδριο μίλησε και ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης τονίζοντας πως οι μεγαλύτεροι τουριστικοί πράκτορες ήρθαν σε αυτό το συνέδριο για να μεταφέρουν απόψεις ο ένας στον άλλο και μέσω αυτής διαδικασίας, καθορίζουν τις ανάγκες του κόσμου που κάνει τουρισμό. Εμείς σαν τοπικοί παράγοντες, πρόσθεσε, θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε αειφορία στον τουρισμό του τόπου μας”.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται σήμερα.

Δέσποινα Πούρεκκου / Πρωινό Δρομολόγιο ΡΙΚ