ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Σ’ αυτή την παραλία θα κολυμπήσετε με τον σκύλο σας

Relaxing dog at the beach

Ανάμεσα στις πανέμορφες παραλίες που διαθέτει η Κύπρος, υπάρχουν και αυτές που μπορείτε να επισκεφθείτε με τα αγαπημένα σας σκυλιά. Αν και απομονωμένες είναι οι μοναδικές που επιτρέπεται η πρόσβαση σκύλων, βάσει νομοθεσίας. 

Σύμφωνα με τον αναθεωρημένο κατάλογο που έχει καταρτίσει το Υφυπουργείο Τουρισμού πρόκειται για τις εξής επτά τοποθεσίες.

1. Η παραλία στην τοποθεσία Γλυκύ Νερό Α, εντός των ορίων του Δήμου Παραλιμνίου.

2. Η παραλία στην τοποθεσία Στερατζιά, εντός των ορίων του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου, της επαρχίας Λευκωσίας.

3. Η παραλία στην τοποθεσία Κασιάνες (Spyros Beach), νότια του αεροδρομίου Λάρνακας, εντός των δημοτικών ορίων Λάρνακας, της επαρχίας Λάρνακας.

4. Η παραλία βορειοδυτικά του αεροδρομίου Πάφου, στις εκβολές του ποταμού Έζουσα, εντός των ορίων του Κοινοτικού Συμβούλιου Αχέλειας, της επαρχίας Πάφου.

5. Η παραλία στην περιοχή Πιτίλη, ανατολικά της εκβολής του ποταμού Πλατάνια, εντός των ορίων του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέου Χωρίου, της επαρχίας Πάφου.

6. Η παραλία στην τοποθεσία Καραβόπετρα, νοτιοανατολικά της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του Σ.Α.Λ.Α., εντός των ορίων του Κοινοτικού Συμβούλιου Μοναγρουλλίου, της επαρχίας Λεμεσού

7. Η παραλία στην τοποθεσία Πρόλιμνος, δυτικά του Πισσουρίου, εντός των ορίων του Κοινοτικού Συμβούλιου Πισσουρίου, της επαρχίας Λεμεσού.

Οι κανόνες…

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται με βάσει τη νομοθεσία.

Στις παραλίες ο ιδιοκτήτης σκύλου θα δει να αναγράφονται σε πινακίδες κάποιοι κανονισμοί και συγκεκριμένα

οι ιδιοκτήτες ή συνοδοί να φέρουν πάντοτε μαζί τους την άδεια κατοχής και τα βιβλιάρια υγείας των σκύλων τους.
Οι σκύλοι όταν δεν είναι μέσα στη θάλασσα θα είναι δεμένοι με λουρί
οι ιδιοκτήτες των σκύλων έχουν υποχρέωση για την καθαριότητα των σκύλων τους (συλλογή και απομάκρυνση ακαθαρσιών)
Τέλος, σύμφωνα με την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών, η παράβαση υποχρεώσεων και ευθυνών από μέρους των ιδιοκτητών σκύλων, με βάση τη νομοθεσία, θα επιφέρει την ποινική τους δίωξη.

ω

 

Πηγή: Alphanews/Μαρία Μασουρή