Προβληματισμένοι οι ξενοδόχοι για το πάγωμα των κρατήσεων

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία από αγορές όπως η Γερμανία και το Ισραήλ που και φέτος παρουσιάζουν μεγάλες αυξήσεις στις αφίξεις τουριστών εκτιμά ο τοπικός ΠΑΣΥΞΕ της Πάφου.

Ωστόσο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου των ξενοδόχων της Πάφου Ευριπίδη Λοϊζίδη, το πάγωμα στις κρατήσεις από την Ρωσική αγορά σε συνδυασμό με το μούδιασμα στην Βρετανική αγορά προβληματίζουν τους ξενοδόχους που διαβλέπουν ότι δεν πρόκειται το 2018 να είναι η χρονιά που θα καταρρίψει το ρεκόρ του 2017 ως ήταν οι αρχικές ενδείξεις.
Τον αρχικό ενθουσιασμό στο τέλος της προηγούμενης τουριστικής περιόδου φαίνεται να διαδέχεται ο προβληματισμός, όπως είπε .

Ο εκπρόσωπος των ξενοδόχων της Πάφου Ευριπίδης Λοϊζιδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι τους τρεις τελευταίους μήνες του 2017 όλα έδειχναν ότι το 2018 θα ήταν μια ανεπανάληπτη χρονιά για τον Κυπριακό Τουρισμό.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο ωστόσο η διεθνής κατάσταση άλλαξε, είπε, και επικαλέστηκε τόσο το πολεμικό κλίμα που επικρατεί σε κάποιες περιοχές αλλά και την κατάσταση στην οικονομία με την υποτίμηση του ρουβλιού.

Η υποτίμηση του ρωσικού νομίσματος οδηγεί σε μια τεράστια κάμψη από την Ρωσία που πιθανόν στο τέλος της χρονιάς να σημαίνει μια μείωση κατά 300 χιλιάδες τουρίστες από την Ρωσία, ανέφερε.

Η πτώση της Ρωσικής αγοράς σε συνδυασμό με τις νέες κλίνες που εντάχτηκαν φέτος στην αγορά συμπιέζει τις τιμές, επεσήμανε ο Ευριπίδης Λοϊζίδης.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου απεκάλυψε ότι το τελευταίο δίμηνο επιβραδύνονται οι κρατήσεις και από την Βρετανική αγορά συστήνοντας ψυχραιμία και ενίσχυση της διαφημιστικής εκστρατείας της Κύπρου στο εξωτερικό.

Ο Ευριπίδης Λοϊζίδης απέκλεισε το 2018 να ξεπεράσει το 2017, λέγοντας ότι η αύξηση των Γερμανών μπορεί να είναι 60% αλλά σε απόλυτους αριθμούς αυτή η αύξηση δεν θα ξεπεράσει τις 40 χιλιάδες νέους επισκέπτες.

Όταν χάνεις μέχρι και 400 χιλιάδες από μια αγορά είναι πολύ δύσκολο, κατέληξε, να τους αναπληρώσεις με αυξήσεις από άλλες αγορές ή με νέες αγορές που άνοιξαν φέτος κυρίως από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ ή του Ισραήλ.

Ο Ευριπίδης Λοϊζίδης κάλεσε όλους να αξιολογήσουν σωστά την κατάσταση και να λάβουν μέτρα τώρα για αναπλήρωση των απωλειών που φαίνεται ότι θα υπάρξουν κυρίως από την Ρωσική αγορά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ