Ρεκόρ αφίξεων Γερμανών, αλλά πτώση Ρώσων-Βρετανών

Τη στιγμή που οι φορείς του τουρισμού παρακολουθούν με έκδηλη αγωνία τις συνέπειες από τις αρνητικές για την Κύπρο εξελίξεις στη Ρωσία, αλλά και τη μικρότερη του αναμενομένου ροή Βρετανών στο νησί αυτή την περίοδο, η αύξηση των πτήσεων από τη Γερμανία στην Πάφο συνεχίζεται με εντυπωσιακό ρυθμό.

Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά 12 πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Πάφου για μεγάλες γερμανικές πόλεις, πραγματοποιούνται κάποιες μέρες σε διάστημα λίγων μόνο ωρών, δημιουργώντας μια εικόνα ασυνήθιστη για το δεύτερο κυπριακό αεροδρόμιο, αφού ο χώρος στάθμευσης αεροσκαφών είναι για ώρες κατηλειμμένος από τα πράσινα χρώματα της αεροπορικής εταιρείας Germania.

Ο γερμανικός αερομεταφορέας, που αποτελεί το κύριο μέσο της έλευσης Γερμανών τουριστών στην Κύπρο αυτή την τουριστική περίοδο, πραγματοποιεί πτήσεις από μεγάλα κέντρα της Γερμανίας, όπως το Βερολίνο, τη Νυρεμβέργη, το Ντίσελντορφ και το Αμβούργο, φέρνοντας στην Πάφο χιλιάδες επισκέπτες.

Η εικόνα αυτή θα είναι καθημερινή όλη τη θερινή περίοδο, αφού η γερμανική αγορά θα είναι -σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς- η τρίτη σε αριθμό αφίξεων για την επαρχία, μετά τη βρετανική και τη ρωσική. Η αύξηση των πτήσεων της γερμανικής εταιρείας, πάντως, δεν είναι ικανή να ισοσταθμίσει τις απώλειες από τους άλλους προορισμούς, αφού σε απόλυτους αριθμούς το τουριστικό ρεύμα από τη Γερμανία είναι επουσιώδες, ώστε να καταγραφεί όπως το βρετανικό για παράδειγμα.

Τουριστικοί παράγοντες της επαρχίας, πάντως, κάνουν λόγο για μια εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική και αρκετά υποσχόμενη για την Πάφο, αφού ενισχύεται σημαντικά η προσβασιμότητα της Κύπρου από και προς τη Γερμανία.

«Παράλληλα συνάδει πλήρως με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επέκταση της τουριστικής περιόδου, διείσδυση σε σημαντικές αγορές και ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού», αναφέρουν.

Πηγή: Philenews