Σημαντικό Διεθνές Συνέδριο σε Αγία Νάπα – Πρωταρά

Τεράστια ευκαιρία για τον τουρισμό της Κύπρου, το συνέδριο του οργανισμού MTS Globe, λέει ο Υφυπουργός Τουρισμού

Περδίος Διεθνές Συνέδριο, Νέα Αμμοχώστου, Υφυπουργός Τουρισμού

Τεράστια ευκαιρία για τον τουρισμό της Κύπρου, χαρακτήρισε το συνέδριο που πραγματοποιείται στον Πρωταρά και την Αγία Νάπα από τον διεθνή τουριστικό οργανισμό MTS Globe, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

Το συνέδριο, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κύπρο, άρχισε τη Δευτέρα 6 Μαίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9 του μήνα και σ’ αυτό λαμβάνουν μέρος περισσότερα από 200 στελέχη μεγάλων τουριστικών πρακτορείων, οργανωτές ταξιδίων και αεροπορικές εταιρείες από όλο τον κόσμο.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος παρευρέθηκε χθες βράδυ στην επίσημη συνάντηση των συμμετεχόντων, σε ξενοδοχείο στον Πρωταρά και σε δηλώσεις του είπε ότι «η εταιρεία MTS GLOBE, η οποία είναι μια πολύ μεγάλη εταιρεία, φέρνει στην Κύπρο περίπου 200 – 250 χιλιάδες άτομα από το εξωτερικό. Για πρώτη φορά αυτή η εταιρεία επέλεξε την Κύπρο για το συγκεκριμένο συνέδριο, που διοργανώνει σε διάφορες χώρες του εξωτερικού εδώ και δέκα περίπου χρόνια».

Πραγματικά συνέχισε «είναι τιμή για μας, το γεγονός ότι τόσοι πολλοί επαγγελματίες του χώρου ήρθαν στην Κύπρο, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά. Είναι μια τεράστια ευκαιρία για μας, όχι μόνο για τους Δημάρχους της περιοχής αλλά και για όλη τη Κύπρο, να αναδείξει το προϊόν της και τη φιλοξενία της και πάνω απ’ όλα να αναπτύξουμε νέες σχέσεις για το τουριστικό μέλλον του νησιού».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος είπε πως «το γεγονός ότι υπάρχει εμπιστοσύνη από τους τουριστικούς πράκτορες και ότι αρκετοί απ’ αυτούς πιστεύουν πως υπάρχουν εξαιρετικές προοπτικές για το τουριστικό προϊόν της Κύπρου, αποδεικνύεται μέσω του ενδιαφέροντος που υπάρχει για τη διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων».

Εξήγησε ότι «μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί θέλουν να φέρνουν τους πράκτορες, το προσωπικό ή τους πωλητές τους στη Κύπρο για να δουν πόσο έχει αλλάξει η περιοχή ούτως ώστε να μπορέσουν να «πουλήσουν» τουριστικά πακέτα και να αυξήσουν το τουριστικό ρεύμα στις περιοχές μας».

Ο κ. Καρούσος είπε ακόμα ότι πριν από λίγες μέρες Ρώσος τουριστικός πράκτορες πραγματοποίησε συνέδριο στο οποίο 300 τουριστικοί πράκτορες επισκέφθηκαν την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, επειδή ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ήθελε να έρθουν στην Κύπρο και να δουν πως αλλάξει και πόσο έχει βελτιωθεί η περιοχή, γιατί πιστεύει ότι υπάρχει εξαιρετική τουριστική προοπτική.

Σημείωσε επίσης ότι «για να βρίσκονται στη περιοχή οι ιδιοκτήτες και οι διευθυντές των μεγαλύτερων εταιριών του κόσμου, σημαίνει ότι δείχνουν εμπιστοσύνη στον Κυπριακό τουρισμό και πιστεύουν ότι υπάρχει εξαιρετική προοπτική. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για τον τουρισμό της Κύπρου με την επιστροφή αυτών των ανθρώπων πίσω στις χώρες τους» ανέφερε.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ανέφερε ότι «στο συνέδριο που διοργανώνεται αυτές τις μέρες στην Κύπρο από την εταιρεία MTS GLOBE, λαμβάνουν μέρος οι μεγαλύτεροι τουριστικοί πράκτορες του κόσμου, οι οποίοι ενώ είναι ανταγωνιστές μεταξύ τους, έρχονται στο συνέδριο για να μεταφέρουν απόψεις ο ένας στον άλλο και μέσω αυτής της διαδικασίας καθορίζουν τις ανάγκες που έχει ο κόσμος που κάνει τουρισμό».

Αυτό συνέχισε «αναδεικνύει τη σημαντικότητα αυτού του συνεδρίου που γίνεται στην επαρχία Αμμοχώστου, η οποία δείχνει ότι ανεβάζει το επίπεδο και ανεβάζει τις υπηρεσίες. Έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους τουριστικούς πράκτορες ότι θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε αειφορία στον τουρισμό της Κύπρου».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία MTS Globe εξυπηρετεί πάνω από 7 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο, ενώ οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα ξεναγηθούν στον Πρωταρά και την Αγία Νάπα.

Πηγή: ΚΥΠΕ