Υφυπουργός Τουρισμού: “Μείωση των αφίξεων κατά 60% στην καλύτερη περίπτωση” (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμιότυπο 2020 04 14 10.19.30 Coronavirus, Σάββας Περδίος, Υφυπουργός Τουρισμού

Μείωση των τουριστικών αφίξεων που θα φτάσει (στην καλύτερη περίπτωση) στο 60% σε σχέση με πέρσι, αναμένει το υφυπουργείο τουρισμού, σύμφωνα με τον υφυπουργό Σάββα Περδίο.

Ο κ. Περδίος, σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Sigma, αναφέρθηκε σε σειρά από αστάθμητους παράγοντες που αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία του τουρισμού, σημειώνοντας ότι το υφυπουργείο παρακολουθεί την εξέλιξη τους.

“Δεν θα πούμε από τώρα ότι χάθηκε η χρονιά” ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι ελπίδες εναποτίθενται στην περίοδο μετά τον Ιούλιο, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση το πεδίο θα είναι ρευστό, όπως είπε.

“Αναμένουμε 60% μείωση στις αφίξεις, στην καλύτερη περίπτωση”, είπε.

Επεσήμανε ότι αυτό εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες, όπως το εάν τα αεροδρόμια θα είναι ανοικτά, εάν οι αγορές εισερχόμενου τουρισμού θα είναι καθαρές από κρούσματα κορωνοϊού, εάν οι αεροπορικές εταιρείες θα είναι ανοικτές –επειδή κάποιες θα κλείσουν, όπως είπε – και εάν θα διατηρήσουν τα δρομολόγιά τους.

Ο κ. Περδίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της φετινής χρονιάς σε ότι αφορά τον τουρισμό, θα είναι ότι λίγος κόσμος θα επιλέξει να κάνει μακρινά ταξίδια.

Αυτό, σημείωσε, οδηγεί και την Κύπρο στο να στραφεί σε κοντινές αγορές όπως η Ελλάδα και το Ισραήλ, οι οποίες όταν καθαρίσουν από τα περιστατικά της πανδημίας θα είναι από τις αγορές στόχους για προσέλκυση τουρισμού με προγραμματισμό πτήσεων νωρίτερα, σε σχέση με πιο μακρινές αγορές όπως η Γερμανία.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στη StockWatch, ο κ. Περδίος ανέφερε ότι το υφυπουργείο καταρτίζει ήδη σχέδια για την επόμενη μέρα της κρίσης με στόχο να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες από τις χαμένες αφίξεις των επόμενων μηνών, θέτοντας ως βασικό κριτήριο το ποιά χώρα έχει καθαρίσει από τον ιό.

Οι αφίξεις τουριστών το 2019 είχαν καταγράψει ιστορικό ρεκόρ φθάνοντας στα 4 εκ.

Πηγή: SigmaTV / StockWatch