Τρίτη και 13 σήμερα! Ξημέρωσε γρουσούζικη μέρα για τους προληπτικούς

Tuesday 13 Τρίτη και 13

Τρίτη και 13 σήμερα και οι απανταχού προληπτικοί τρέχουν να κρυφτούν στα σπίτια τους για να μην επηρεαστούν από τη γρουσουζιά που πιστεύουν ότι συνοδεύει τη συγκεκριμένη μέρα.

Πιστεύουν μάλιστα ότι η σημερινή μέρα είναι ακατάλληλη να ξεκινήσει κανείς κάτι καινούργιο ή και να ταξιδέψει.

Γιατί όμως η Τρίτη και 13 θεωρείται γρουσούζικη μέρα;

Ένας από τους κυριότερους λόγους είναι η Άλωση της Κωνσταντινούπολης που έγινε ημέρα Τρίτη στις 29 Μαΐου του 1453.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκινά για τον Ελληνισμό μια μακρά περίοδος δοκιμασιών και υποδούλωσης που κράτησε περίπου τέσσερις αιώνες. Οι προληπτικοί λοιπόν θεωρούν ότι το γεγονός ότι το άθροισμα του 1453 βγάζει 13 και επειδή η Άλωση έγινε Τρίτη, όποτε συμπίπτουν αυτά τα δύο, όπως καλή ώρα σήμερα η μέρα είναι γρουσούζικη.

Για κάποιους επίσης η ημέρα Τρίτη έχει αρνητική χροιά, καθώς ο λαός λέει ότι μια σειρά από κακά ολοκληρώνονται στα τρία γεγονότα (τρίτωσε το κακό).

Αλλά και ο αριθμός 13 από μόνος του έχει συνδεθεί με μια σειρά προλήψεων και δεισιδαιμονιών και αυτό γιατί ακολουθεί το… 12! Δώδεκα ήταν οι θεοί του Ολύμπου, οι μήνες του χρόνου, δύο δωδεκάωρα έχει η μέρα, 12 ήταν οι μαθητές του Χριστού και τα Ευαγγελία, οπότε ο αμέσως επόμενος αριθμός θεωρείται ότι χαλάει την αρμονία του… καλού.

Πάντως αν ανήκετε κι εσείς στους προληπτικούς, κάντε ασκήσεις θάρρους και τολμήστε να τα βάλετε με τους φόβους σας. Άλλωστε μια μέρα είναι και η σημερινή όπως όλες οι άλλες.