Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού από τον Δήμο Σωτήρας (VIDEO & PHOTOS)

a1 28 Νέα Αμμοχώστου
a1 59 Νέα Αμμοχώστου

Με περισσότερους από δυόμισι χιλιάδες επισκέπτες ολοκληρώθηκε η Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού που διεξήχθη το Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014 στο παραλιακό εστιατόριο του Δήμου Σωτήρας, “Nissaki Ayia Thekla Beach Bar & Restaurant” και διοργανώθηκε από την Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας.

Η βραδιά Γευσιγνωσίας διεξήχθη στα πλαίσια των εορτασμών των 40 χρόνων από το Φεστιβάλ Κολοκασιού Σωτήρας, ενώ στόχο είχε την γνωριμία ντόπιων αλλά και ξένων επισκεπτών με το τοπικό έδεσμα της Σωτήρας, και την αναπτέρωση της γεωργικής παραγωγής του κολοκασιού, αφού στο τελικό στάδιο βρίσκεται η πιστοποίησή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προϊόν με Πιστοποιημένη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) ως “Κολοκάσι Σωτήρας” και “Κολοκάσι-Πούλλες Σωτήρας”.

a2 18 Νέα Αμμοχώστου
Οι κοπέλες της Δημοτικής Ομάδας Εθελοντισμού Σωτήρας


Κεντρικό στοιχείο της εκδήλωσης ήταν τα περίπτερα που στήθηκαν στους κήπους του παραλιακού εστιατορίου στην παραλία Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα και φιλοξένησαν διάσημους σεφ του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, οι οποίοι παρουσίαζαν εναλλακτικές συνταγές με βάση το κολοκάσι. Οι σεφ, υπό τις οδηγίες του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, Executive Σεφ των εστιατορίων του ξενοδοχείου Grecian Park, Γιώργου Καδή, παρουσίασαν εναλλακτικές συνταγές μερικές από τις οποίες ήταν: Κολοκάσι Τεριγιάκι (σεφ Γιώργος Καδής), Κροκέτες Κολοκασιού (σεφ Γιώργος Καδής), Πανακότα Κολοκασιού με μαύρη ζάχαρη και μαϊντανό (σεφ Γιώργος Καδής), Γιαούρτι Κολοκασιού (σεφ Γιώργος Καδής), Σούπα Κολοκασιού με Αφρό Τρούφας και Κέικ Κολοκασιού (Πρόεδρος Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου και Executive Chef του ξενοδοχείου Four Seasons, Πανίκος Χατζηττοφής), Κουπέπια Κολοκασιού με φύλλο κολοκασιού και αρνίσιο κιμά (Executive Chef Sunrise Hotels, Αντώνης Αττούνης), Τσιπς Κολοκασιού (Παναγιώτης Γαϊτάνος), Μους Κολοκασιού με καπνιστό σολωμό (Παντελής και Αντρέας Πασκουής) και οι παραδοσιακές συνταγές, Κολοκάσι Γιαχνί, Καππαμάς και Πούλλες τηγανιτές από τις γυναίκες της Δημοτικής Ομάδας Εθελοντισμού, υπό την καθοδήγηση της Κούλλας Κυριάκου.

a4 8 Νέα Αμμοχώστου
Κίκης Κωνσταντίνου, Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας, Φλωρεντία Σάββα και Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσης

Την παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβε η αρχισυντάκτρια του TIME OUT και παρουσιάστρια του SIGMA, Σύλια Ιωαννίδου, ενώ την αγγλική μετάφραση η Γεωργία Ασσιώτη.

a8 3 Νέα Αμμοχώστου
Γεωργία Ασσιώτη και Σύλια Ιωαννίδου

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν η Προέδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Φλωρεντία Σάββα, ο Δήμαρχος Σωτήρας, Γεώργιος Τάκκας, ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΤ, Κώστας Κουμής και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Παναγιώτης Αντωνίου.

Το πρόγραμμα εμπλούτισαν ο θίασος του Πρώτου Μιούζικαλ της επαρχίας Αμμοχώστου, “Μια Φορά Σε Ένα Όνειρο” με την μουσικό, σεναριογράφο και σκηνοθέτη, Ιφιγένεια Σάρδαλου, ο Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος Σωτήρας με παραδοσιακούς χορούς και η Δημοτική Ομάδα Εθελοντισμού με Flashmob υπό τις οδηγίες της χοροδιδασκάλου και Προέδρου της Ομάδας Εθελοντισμού Σωτήρας, Έλενας Τάκκα.

a9 Νέα Αμμοχώστου

Την Καλλιτεχνική Επιμέλεια της εκδήλωσης ανέλαβε ο εικαστικός και Βοηθός Διευθυντής Τέχνης Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, ενώ την επιμέλεια της εκδήλωσης ο Μαρίνος Παυλικκάς.

a12 Νέα Αμμοχώστου
Οι ηθοποιοί που ανέλαβαν τη δημιουργία του βίντεο “Πώς καθαρίζεται το κολοκάσι”, Δημήτρης Αντωνίου, Νιόβη Χαραλάμπους, Γιώργος Κυριάκου και Μαρίνα Αργυρίδου με τη Σύλια Ιωαννίδου


Φωτογραφίες: Foto di Georgia

H εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Παναγιώτη Αντωνίου. Χορηγοί Επικοινωνίας το περιοδικό TIME OUT, ο απόλυτος οδηγός διασκέδασης, το Ράδιο Πολιτεία και το Sotiranews.

Δείτε και τις 553 φωτογραφίες από την εκδήλωση στην επίσημη σελίδα του Δήμου Σωτήρας στο Facebook πατώντας εδώ.

a13 Νέα Αμμοχώστου
Άποψη από την “παρέα” των επισήμων

a14 Νέα Αμμοχώστου
Τα παιδιά του μιούζικαλ μπροστά από το “Selfie Board”

a 144 Νέα Αμμοχώστου

SotiraNews