Έρευνες στην Ορόκλινη μετά από αίτημα των ισραηλινών αρχών (video)

a 139 Ειδήσεις
a 5613 Ειδήσεις

Έρευνα στην Ορόκλινη μετά από αίτημα δικαστικής αρωγής από τις αρχές του Ισραήλ σχετικά με παράνομη κατοχή ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο.

Μέλη της Αστυνομίας, μετά από αίτημα δικαστική αρωγής από τις Αρχές του Ισραήλ, διενήργησαν μεταξύ των ωρών 7π.μ. – 11.45π.μ. σήμερα, συντονισμένη επιχείρηση, στη διάρκεια της οποίας ελέγχθηκε οικία που βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε ερμάρι σε δωμάτιο της οικίας, εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης βάρους έξι γραμμαρίων, για την οποία συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ένα πρόσωπο για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Κατά τον έλεγχο των στοιχείων του, διαπιστώθηκε ότι σε παρόμοια επιχείρηση που έγινε το 2009 στην ίδια οικία, το εν λόγω πρόσωπο είχε επανασυλληφθεί. Από περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του, διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και το διαβατήριο που κατείχε εκ πρώτης όψεως φαίνεται να ήταν πλαστό.

Ακολούθως, σε έρευνα που διενεργήθηκε σε δωμάτιο όπου διαμένει άλλο πρόσωπο, εντοπίστηκε αεροβόλο πιστόλι και το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ αφού ανακρίθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερο για να κλητευθεί αργότερα.

Επίσης, άλλα δύο πρόσωπα, συνελήφθηκαν για αδικήματα παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από περαιτέρω έρευνες που έγιναν στην εν λόγω οικία, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πέντε πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών και τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς και αριθμός εγγράφων, τα οποία φαίνεται να σχετίζονται με την αποδοχή στοιχημάτων στο εξωτερικό, τα οποία παραλήφθηκαν για να παραδοθούν στις αρχές του Ισραήλ.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος, του Γραφείου Καταπολέμησης Αδικημάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων, του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων Αρχηγείου Αστυνομίας και της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης και κατά τη διάρκεια της έρευνας, στην οικία βρίσκονταν οκτώ πρόσωπα.

Πηγή: ΑΝΤ1