Βρέθηκε το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε για το πενταπλό φονικό (video)

a 56 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 5734 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σύσκεψη υπό τον Γενικό Εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο αρχηγείο αστυνομίας, για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα.

Εγκληματικό παρελθόν έχει το ένα από τα δύο έμφορτα πιστόλια που εντοπίστηκαν στην κατοχή των δύο Ελλαδιτών και του Αλβανού, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 9 Σεπτεμβρίου στην Αγία Νάπα.

Οι βαλλιστικές εξετάσεις αποκάλυψαν σύνδεση τους ενός από τα δύο πιστόλια με το πενταπλό φονικό που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου στην Αγία Νάπα.

Πρόκειται για το πιστόλι με το οποίο δολοφονήθηκαν οι πέντε συμπατριώτες μας, με αποτέλεσμα να πάρουν από σήμερα νέα τροπή οι έρευνες για τις δύο υποθέσεις.

Το πρωί ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης μετέβη εσπευσμένα στο Αρχηγείο Αστυνομίας, όπου ενημερώθηκε για τις συγκλονιστικές εξελίξεις, όπως διακρίνεται στα αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του Αντέννα.

Η σύσκεψη ξεκίνησε στις 11.10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 12.20 το μεσημέρι.
Σε αυτή μετείχαν ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου, ανώτατοι της δύναμης, αλλά και ο προϊστάμενος των ερευνών για τον πενταπλό φονικό και για τις τρεις συλλήψεις που έχουν γίνει για τα έμφορτα πιστόλια Γιώργος Οικονόμου της αστυνομίας Αμμοχώστου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αντέννα ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης ζήτησε να γίνουν κάποιες επιπρόσθετες εξετάσεις στο πιστόλι, που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία, ώστε αύριο το πρωί όταν θα οδηγηθούν οι τρεις ύποπτοι στο Δικαστήριο για να ζητηθεί η ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους να συμπεριληφθούν και τα ανάλογα αδικήματα στη βάση των νέων δεδομένων.

Πηγή: ΑΝΤ1