Οι Δήμοι της επ. Αμμοχώστου συμμετέχουν σε κοινό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα (video)

IMG 0164 Ειδήσεις
Ο Δήμος Παραλιμνίου ανέλαβε για πρώτη φορά και υλοποιεί ως τελικός δικαιούχος το πρόγραμμα ένταξης από τοπικές αρχές «Μωσαϊκό Πολιτισμών». Το εταιρικό σχήμα συμπληρώνουν οι Δήμοι Αγίας Νάπας, Δερύνειας, Σωτήρας και η εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών Enoros Consulting Ltd.

IMG 0164 Ειδήσεις

Στόχος του έργου είναι η ένταξη των Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) στον κοινωνικοοικονομικό ιστό της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Ο Δήμος Παραλιμνίου και οι εταίροι δήμοι παρουσίασαν το έργο σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (26/2) στο Δημαρχείο Παραλιμνίου, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν οι τοποθετήσεις των τεσσάρων Δημάρχων της επαρχίας Αμμοχώστου, του Δημάρχου Παραλιμνίου, κ. Θεόδωρου Πυρίλλη, του Δημάρχου Αγίας Νάπας, κ. Γιάννη Καρούσου, του Δημάρχου Δερύνειας, κ. Άντρου Καραγιάννη και του Δημάρχου Σωτήρας, κ. Γεώργιου Τάκκα. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Επικεφαλής της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Κυπριανού, ενώ αναλυτική παρουσίαση των δράσεων έγινε από τον Γενικό Διευθυντή της Enoros Consulting Ltd, κ. Κωνσταντίνο Κλουδά.

IMG 0150 Ειδήσεις

“Μωσαϊκό Πολιτισμών”


Το έργο «Μωσαϊκό Πολιτισμών» στηρίζει τη διαδικασία ένταξης των ΥΤΧ στην κυπριακή κοινωνία, συμβάλλοντας στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής και την πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από πολυδιάστατες δράσεις που στοχεύουν στην ενεργό συμμετοχή και δραστηριοποίηση των τοπικών αρχών και φορέων στη διαδικασία ενσωμάτωσης των μεταναστών-ΥΤΧ και προσφέρει υπηρεσίες και ευκαιρίες κοινωνικοποίησης και αλληλεπίδρασης των μεταναστών με τις τοπικές κοινότητες.

a3 1 Ειδήσεις

Οι υπηρεσίες και δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν μαθήματα κατάρτισης και εκπαίδευσης, προγράμματα κοινωνικής στήριξης και κοινωνικού προσανατολισμού, διαπολιτισμικές/ καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ενέργειες ανάπτυξης του αισθήματος αποδοχής και κατανόησης των δημοτών στη διαφορετικότητα, ενέργειες ανταλλαγής απόψεων και τεχνογνωσίας, καθώς και δημιουργία οδηγού υπηρεσιών.

a4 1 Ειδήσεις

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα έχουν όλοι οι ΥΤΧ που βρίσκονται με νόμιμη άδεια παραμονής και εργασίας στην Κύπρο καθώς και όσοι απολαύουν καθεστώς διεθνούς προστασίας: πρόσφυγες ή με καθεστώς επικουρικής/προσωρινής προστασίας, αιτητές ασύλου και ΥΤΧ που επανεγκαθίστανται ή έχουν επανεγκατασταθεί ή μεταφερθεί από άλλο κράτος μέλος της ΕΕ.

a5 Ειδήσεις

Το πρόγραμμα καλύπτει τα γεωγραφικά όρια των συμμετεχόντων Δήμων αλλά και των τοπικών κοινοτήτων σε όλη την ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και συγχρηματοδοτείται κατά 90% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και κατά 10% από την Κυπριακή Δημοκρατία. Έχει συνολικό προϋπολογισμό €115,000 και διάρκεια υλοποίησης έως τον Ιανουάριο του 2017.

a7 Ειδήσεις

SotiraNews