“Θα είμαι Δήμαρχος όλων των δημοτών της Αγίας Νάπας” δήλωσε ο Γιάννης Καρούσος (video)

a 181 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 4803 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Ο 34χρονος επιχειρηματίας στον τομέα του τουρισμού Ιωάννης Καρούσος είναι ο νέος δήμαρχος Αγίας Νάπας, ο νεαρότερος που εξελέγη ποτέ στην ιστορία του τουριστικού δήμου. Σε αναπληρωματική εκλογή που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Νάπα, μετά τον θάνατο του Αντώνη Τσόκκου, ο κ. Καρούσος με 1.131 ψήφους υπερίσχυσε των αντιπάλων του Αντρέα Ανδρέου που έλαβε 255 και Φώτου Φωτίου που έλαβε 862.

Η νίκη του κ. Καρούσου που κατήλθε ως ανεξάρτητος και υποστηρίχθηκε κυρίως από τον ΔΗΣΥ, επιτεύχθηκε, αποσπώντας ψήφους και από άλλους χώρους, μέσα σ’ ένα δήμο ο οποίος παραδοσιακά ανήκε στο ΑΚΕΛ, το οποίο υποστήριξε τον ανεξάρτητο επίσης υποψήφιο, ιατρό Φώτο Φωτίου.

Στις πρώτες δηλώσεις του ο νέος δήμαρχος Αγίας Νάπας, που θα αναλάβει καθήκοντα το μεσημέρι της Δευτέρας, υποσχέθηκε από αύριο σκληρή δουλειά. Όπως είπε, προέχει γι’ αυτόν η υλοποίηση του προεκλογικού του προγράμματος βάσει του οποίου ο λαός της Αγίας Νάπας τον τίμησε με την ψήφο του. Στόχος του επίσης, πρόσθεσε, είναι η αντιμετώπιση όλων των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος και η χάραξη στρατηγικών που να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν του δήμου. Επίσης, η αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας εντός της τοπικής κοινωνίας της Αγίας Νάπας. Αποτίνοντας φόρο τιμής στον εκλιπόντα δήμαρχο Αντώνη Τσόκκο, ο Ιωάννης Καρούσος τόνισε ότι θα προσπαθήσει να μείνει αλλά και να συνεχίσει στον δρόμο που χάραξε εκείνος, πάντα με γνώμονα το καλό του δήμου και της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Απευθυνόμενος στον λαό της Αγίας Νάπας ο κ. Καρούσος τόνισε ότι οι εκλογές τέλειωσαν και από σήμερα είναι δήμαρχος όλων των κατοίκων του δήμου.

Ο νέος δήμαρχος Αγίας Νάπας είναι νυμφευμένος και πατέρας δυο μικρών παιδιών.

Στις χθεσινές επαναληπτικές εκλογές στον Δήμο Αγίας Νάπας δικαίωμα ψήφου είχαν 2. 750 ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 280 προερχόμενοι από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι το μεσημέρι που υπήρξε διάλειμμα μιας ώρας, στις εκλογές ψήφισε το 45% του εκλογικού σώματος, ενώ σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις το ποσοστό συμμετοχής ήταν μεγαλύτερο από τις προεδρικές εκλογές.

Ο ΔΗΣΥ με χθεσινή ανακοίνωση Τύπου εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήριά του στον κ. Καρούσο, επισημαίνοντας τα εξής: «Ο ΔΗΣΥ πιστεύει ότι ο κ. Καρούσος, θα αντεπεξέλθει με επιτυχία στην αποστολή του σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεσμεύεται ότι θα σταθεί συνεργάτης και αρωγός πλάι στον νέο δήμαρχο της Αγίας Νάπας».


SotiraNews/ΦΙΛΕΛΕΥΕΘΡΟΣ