Υποκλίθηκε και η Άρσεναλ στο μεγαλείο του Ολυμπιακού (video)

a 168
a 5323

Με εμφάνιση ομάδας που θα άξιζε να προκριθεί στους “16” του Champions League, ο Ολυμπιακός επικράτησε δικαιότατα με 2-1 της Άρσεναλ στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης” και έκλεισε με τον πλέον ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι Πειραιώτες έκαναν μια γεμάτη και πειστική εμφάνιση σε όλο το 90λεπτο και έφτασαν πανάξια στους τρεις βαθμούς, κάνοντας επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ροζίτσκι άνοιξε το σκορ στο 38′ για τους Λονδρέζους, για να ισοφαρίσει ο Μανιάτης στο 64′ και να ολοκληρώσει τον “ερυθρόλευκο” θρίαμβο ο Μήτρογλου με το που μπήκε στον αγώνα (73′).

Ο Ολυμπιακός έκανε το “3 στα 3” απέναντι στην Άρσεναλ στο Φάληρο και πλέον θα βρίσκεται στους ισχυρούς του Europa League. Το ευρωπαϊκό ταξίδι συνεχίζεται…

Πως ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ξεκίνησε τον Κάρολ στο τέρμα, δεξιά τον Ντιακιτέ, αριστερά τον Τοροσίδη και τους Κοντρέρας-Μανωλά στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή οι Φέισα, Μανιάτης και Γκρέκο, στα άκρα ήταν οι Αμπντούν και Μασάντο με τον Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.

Κυρίαρχος μεν, πίσω στο σκορ δε…

Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν καλύτερη από την Άρσεναλ στο πρώτο μέρος, αλλά μίλησε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που αναφέρει πως η ομάδα που χάνει τις ευκαιρίες, στο τέλος δέχεται το γκολ. Έτσι συνέβη και απόψε, με τους φιλοξενούμενους να δέχονται πίεση, να κρατάνε το μηδέν πίσω και σε μια καλή αντεπίθεση να σκοράρουν στο 38′ και κόντρα στη ροή του αγώνα.

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν με την Άρσεναλ να πατάει κάπως καλύτερα στο χορτάρι και να είναι πιο επικίνδυνη μπροστά, όμως από το δεκάλεπτο και μετά οι Πειραιώτες πήραν μέτρα και άρχισαν να ψάχνουν το γκολ. Ο Σέζνι, η έλλειψη ψυχραιμίας στην τελική προσπάθεια και ενίοτε η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν τους επέτρεψε να ανοίξουν το σκορ και να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε κάποιο τέρμα.

Αφού πρώτα οι “κανονιέρηδηδες” είχαν διπλή φάση στο 7′ για το 0-1, τέσσερα λεπτά ήρθε η πρώτη… επίσκεψη στα καρέ τους. ο Αμπντούν έκανε γύρισμα στη μικρή περιοχή για τον Τζιμπούρ, αλλά έδιωξε η άμυνα της Άρσεναλ.

Στο 17′ ο Ράμσι έπιασε… αέρα από καλή θέση, για να έρθει στο 20′ ο Ροζίτσκι και να διώξει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Τοροσίδη έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 22′ και 24′ ο Σέζνι νίκησε Μασάντο και Αμπντούν σε δυο πολύ καλές στιγμές για τον Ολυμπιακό, ενώ στο 26′ ο Αλγερινός… χόρεψε όποιον βρήκε μπροστά του, έδωσε στον αμαρκάριστο Τοροσίδη, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ.

Μέχρι που φτάσαμε στην φάση του 38′ για το 0-1 της Άρσεναλ. Ο Ζερβίνιο έκανε ωραίο κράτημα της μπάλας στην περιοχή, την έσπασε στο πέναλτι για τον επερχόμενο Ροζίτσκι και ο Τσέχος με το δεξί νίκησε τον Κάρολ.

Το γύρισμα του Μασάντο στο 40′ πέρασε ανεκμετάλλευτο και αυτή ήταν η τελευταία φάση για τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος, που πίεσε, έψαξε το γκολ, αλλά δεν κατάφερε να το πετύχει, ψάχνοντας στην επανάληψη την ανατροπή των δεδομένων.

Κυρίαρχος στην επανάληψη

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε εξ ολοκλήρου στον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν πτοήθηκε από το εναντίον του σκορ και μετά το 55′ ανέβασε… στροφές και περιόρισε σε παθητικό ρόλο τους φιλοξενούμενους. Έτσι, μάλλον φυσιολογικά έγινε το 2-1…

Η φάση του Αρσάβιν στο 53′ ήταν η πρώτη και η τελευταία για την Άρσεναλ στην επανάληψη, όταν δεν εκμεταλλεύτηκε την έξοχη σέντρα του Τσαμάκ, στέλνοντας την μπάλα άουτ και εν συνεχεία ακολούθησε το… κύμα επιθέσεων των γηπεδούχων.

Αφού πρώτα ο Ολυμπιακός… προειδοποίησε σε ορισμένες περιπτώσεις τον Σέζνι, δεν του χαρίστηκε στο 64′, κάνοντας το 1-1 με τον Μανιάτη. Ο Αμπντούν έκανε το γέμισμα, ο Κοντρέρας έπιασε την κεφαλιά και ο Έλληνας αμυντικός μέσος από κοντά έφερε το ματς στα ίσα. Όλα πλέον είχαν αλλάξει υπέρ των Πειραιωτών και το γήπεδο είχε πάρει… φωτιά.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μασάντο δημιουργεί άλλη μια φάση για τον Ολυμπιακό. Βγάζει μόνο τον Τζιμπούρ στην καρδιά της περιοχής, αλλά η κοντινή κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο. Πολύ κοντά στην πλήρη ανατροπή, η οποία σημειώθηκε λίγο αργότερα…

Ο Μήτρογλου πέρασε στο ματς αντί του Αμπντούν και εκείνος με το… καλημέρα (73′) σκόραρε με υπέροχο δεξί σουτ, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σέζνι, που δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα. Τέταρτο τέρμα του “πιστολέρο” στο Champions League φέτος και δεύτερο κόντρα στους “κανονιέρηδες”.

Ο Ολυμπιακός έψαξε και τρίτο γκολ, οι Λονδρέζοι δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν και το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος. Με εννέα βαθμούς οι “ερυθρόλευκοι” έμειναν τρίτοι, αλλά θα είναι στους ισχυρούς του Europa League, που ήταν και το ζητούμενο από το σημερινό ματς.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Ντιακιτέ, Τοροσίδης, Μανωλάς, Κοντρέρας, Μανιάτης, Φέισα (60’ Φουστέρ), Γκρέκο, Αμπντούν (72’ Μήτρογλου), Μασάντο, Τζιμπούρ (82΄ Ιμπαγάσα).

ΑΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Βερμάελεν, Ροσίτσκι (46’ Αρσάβιν), Τσάμπερλεϊν, Ράμσι, Σκιλασί, Κοκελέν, Τζένκινσον, Ζερβίνιο, Σαμάκ, Μεντέ (83΄ Ανχά).

Πηγή: Woop.gr