Καταγγελία Χ.Τζιοβάνη: “Χάνονται ζωές στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου” (video)

CEB1 2 SIGMA TV, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Χρηστάκης Τζιοβάνης
CEB1 14 SIGMA TV, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Χρηστάκης Τζιοβάνης

Το θέμα της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου καταγγέλλει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ επαρχίας Αμμοχώστου, Χριστάκης Τζιοβάνης.

Σε τηλεφωνική παρέμβασή του στην εκπομπή της τηλεόρασης του SIGMA “Μεσημέρι και Κάτι”, ο κύριος Τζιοβάνης προειδοποίησε ότι η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο είναι ανεξέλεγκτη και ότι υπάρχει κίνδυνος να “χάνονται ζωές”. Όπως ανέφερε σε όλα σχεδόν τα τμήματα υπάρχουν ελλείψεις, ενώ υπάρχουν εξοντωτικές συνθήκες εργασίας σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αποκάλυψε παράλληλα ότι επειδή το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου αντιμετωπίζεται ως Νοσοκομείο υπαίθρου αυτό επηρεάζει τις υπερωριακές αποζημιώσεις των γιατρών, αφού αυτές πληρώνονται με μείωση, με αποτέλεσμα να μην επιθυμούν γιατροί να στελεχώνουν το Νοσοκομείο.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, Δρ. Αμαλία Χατζηγιάννη το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου είναι διαχρονικό, αφού όλα τα τμήματα έχουν λιγότερους γιατρούς εν αναμονή της ψήφισης των νομοσχεδίων για την αυτονόμηση και το ΓΕΣΥ.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι αναφορικά με την υπερωριακή αποζημίωση υπάρχουν ειδικότητες οι οποίες δεν πληρώνονται όπως πρέπει αλλά αυτό είναι θέμα το οποίο το έχει χειριστεί η ΠΑΣΥΚΙ, η οποία έχει δημιουργήσει κατηγορίες ανά επαρχία, και για αυτό τον λόγο κάποιες ειδικότητες είναι περισσότερο “αδικημένες” σε σχέση με άλλες.

Χρηστάκης Τζιοβάνης: “Χάνονται ζωές στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Σε δηλώσεις του στο SotiraNews, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι σχεδόν όλες οι ειδικότητες είναι υποστελεχωμένες, με αποτέλεσμα το ιατρικό προσωπικό να εργάζεται τριπλάσιες ώρες σε σύγκριση με την Ε.Ε. Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχουν περιπτώσεις γιατρών που, όπως είπε, σκέφτονται το ενδεχόμενο να κινήσουν αγωγή στο κράτος.

Κατήγγειλε το γεγονός ότι έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη από τον Υπουργό την στελέχωση του Νοσοκομείου με περισσότερο προσωπικό, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, ενώ, όπως είπε, από το 2015 η κοινοβουλευτική ομάδα της επαρχίας Αμμοχώστου έχει εγγράψει το θέμα στην Κοινοβουλευτική ΕΠιτροπή Υγείας χωρίς αποτέλεσμα.

Σημείωσε και το γεγονός ότι οι υπερωριακές αποζημιώσεις του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Αμμοχώστου είναι κατά το ήμισυ σε σχέση με άλλες πόλεις, αφού το Γ.Ν. Αμμοχώστου συγκαταλέγεται στα Νοσοκομεία Υπαίθρου, παρά το γεγονός ότι το Παραλίμνι θεωρείται πλέον αστικός Δήμος.

Εξήρε παράλληλα τις προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό και η διεύθυνση του Νοσοκομείου, ενώ όπως είπε το κτήριο του Γ.Ν. Αμμοχώστου είναι ένα από τα καλύτερα παγκύπρια.

Τέλος, ανέφερε, ότι η επαρχία Αμμοχώστου συνεισφέρει το 40% στο ΑΕΠ, ενώ όπως είπε οι ανάγκες του Νοσοκομείου είναι αυξημένες κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα κατά τη φετινή περίοδο που αναμένεται κατά πολύ αύξηση στο τουριστικό ρεύμα στην επαρχία Αμμοχώστου, να υπάρχουν φόβοι για μη εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών.

SotiraNews / SIGMA