Πυρετωδώς οι ανακαινίσεις ξενοδοχείων σε Αγία Νάπα και Πρωταρά (VIDEO)

DSC 1133 Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς
DSC 1133 Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς

“Πυρετωδώς” συνεχίζονται οι ανακαινίσεις και οι επεκτάσεις ξενοδοχειακών μονάδων σε Αγία Νάπα και Πρωταρά, εν όψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου.

Δηλώσεις για το θέμα παραχώρησε στο SotiraNews ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής επαρχίας Αμμοχώστου, κ. Λάκης Αβρααμίδης.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο κ. Αβρααμίδης είπε πως πραγματοποιούνται 20 περίπου επεκτάσεις και ανακαινίσεις ξενοδοχειακών μονάδων σε Αγία Νάπα και Πρωταρά. Όπως είπε, κάποιες από αυτές τις ξενοδοχειακές μονάδες έχουν ολοκληρώσει τα έργα τους και βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, ενώ άλλες, θα ολοκληρώσουν τις ανακαινίσεις τους περί τα τέλη Μαΐου, όταν και θα υποδεχθούν τους νέους επισκέπτες. Υπάρχουν, σημείωσε, και οδικά έργα σε κάποιες περιοχές, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αναβάθμιση σε ποσότητα αλλά και ποιότητα – Επιμήκυνση τουριστικής περιόδου

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, οι επιχειρηματίες της περιοχής έχουν προχωρήσει σε “γενναίες” ανακαινίσεις των ξενοδοχειακών τους μονάδων αλλά και των υπόλοιπων τουριστικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα το προσφερόμενο πρϊόν της επ. Αμμοχώστου να αυξάνεται τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα. Οι επενδύσεις αυτές, σημείωσε, έχουν κοστίσει αρκετές δεκάδες εκατομμύρια και για τον λόγο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι επιχειρηματίες θα επιδιώξουν να αποσβέσουν τις επενδύσεις προσανατολιζόμενοι στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, παρά στους 6 μήνες της υφιστάμενης τουριστικής περιόδου.

Το γεγονός αυτό, όπως είπε, θα προσδώσει μία νέα δυναμική στο τουριστικό προϊόν της επαρχίας Αμμοχώστου. Υπογράμμισε, παράλληλα, το γεγονός ότι “θα πρέπει να γίνουν θυσίες”, όπως είπε, “για να αλλάξει η νοοτροπία των τουριστών για να μην θεωρούν την επαρχία Αμμοχώστου αλλά και την Κύπρο γενικότερα ως αποκλειστικά καλοκαιρινό προορισμό.

“Ως Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, ανέφερε, γίνονται συμφωνίες με μεγάλες συμφωνίες για κοινή τουριστική καμπάνια για επιμήκυνση της περιόδου και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι κατά τα επόμενα χρόνια η εικόνα της περιοχής θα αλλάξει.”

Αριθμοί διανυκτερεύσεων

Όπως ανέφερε ο κ. Αβρααμίδης, προστίθενται περισσότερες από 2 χιλιάδες νέες κλίνες, οι οποίες χρειάζονται 30-40 χιλιάδες τουρίστες σε ένα εξάμηνο για να καλύψουν αυτό τον αριθμό των νέων κλινών, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του για τη φετινή χρονιά, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η πληρότητα θα φτάσει στο 100%. Η επαρχία Αμμοχώστου παραδοσιακά κατέχει, ανέφερε, το 40% των διανυκτερεύσεων, ενώ οι χώρες οι οποίες αναμένεται να σημειώσουν αύξηση είναι η Ρωσία, η Γερμανία, το Ισραήλ, οι Σκανδιναβικές χώρες και η Ελβετία.

SotiraNews