Άφησαν βρέφος να πεθάνει στο Μακάρειο Νοσοκομείο – Το βρήκαν νεκρό οι γονείς (video)

a 101 Ειδήσεις
a 5780 Ειδήσεις

Βρέφος 31 εβδομάδων, άφησε την τελευταία του πνοή στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας το άψυχο σώμα του άτυχου νεογνού, δεν εντόπισαν οι γιατροί, αλλά οι γονείς του, που πήγαν να το επισκεφθούν!

Εδώ και περίπου 48 ώρες, το ζευγάρι που ανέμενε να μεγαλώσει την οικογένειά του κατά δυο μέλη, εφόσον ανέμενε δίδυμα, θρηνεί το χαμό και των δυο του παιδιών.
Το μεν ένα, κατέληξε περίπου 10 μέρες πριν την ολοκλήρωση της κύησης, και το δεύτερο, γεννήθηκε πρόωρα, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η διακομιδή και νοσηλεία του στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Το βρέφος είχε βάρος λίγα γραμμάρια, περίπου 1,100, και καθώς διαγνώστηκε με σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας διασωληνώθηκε, και παρέμεινε στον αναπνευστήρα για περίπου ένα 24ωρο.

Το νεογνό έδειξε σημάδια βελτίωσης, αποσωληνώθηκε έλαβε την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, και σταθεροποιήθηκε.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι το βρέφος, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ήταν καλύτερα, παρουσίασε αιφνίδια καρδιοαναπνευστική ανακοπή, και κατέληξε. Οικογένεια και

Στο Μακάρειο εξιστορούν δυο διαφορετικές εκδοχές

Από τη μια, οι γιατροί υποστηρίζουν ότι με τα πρώτα σημάδια, όταν το παιδί παρουσίασε κάποιο πρόβλημα, αφού “άλλαξε το χρώμα του”, έσπευσαν και έπραξαν ως όφειλαν, κατέβαλαν όλες τις δυνατές προσπάθειες για να σώσουν το νεογνό.

Από την άλλη όμως, η οικογένεια καταγγέλλει ότι το άψυχο σώμα του παιδιού εντόπισαν μελανιασμένο οι ίδιοι οι γονείς κατά την επίσκεψή τους, ειδοποίησαν τους γιατρούς και τότε σήμανε συναγερμός. Για να διακριβωθεί η αλήθεια διατάχθηκε άμεσα έρευνα.

Δεν χτύπησε το καμπανάκι…
Όλα τα νεογνά που νοσηλεύονται στην μονάδα εντατικής θεραπείας είναι συνδεδεμένα με ειδικό μηχάνημα που παρακολουθεί τις βασικές λειτουργίες τους. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τα συγκεκριμένα μηχανήματα ηχούν, ειδοποιώντας το ιατρικό προσωπικό. Αν πράγματι το μελανιασμένο παιδί εντόπισαν οι γονείς του και όχι οι γιατροί, τι πήγε στραβά; Μήπως δεν ήταν καν συνδεδεμένο στο μόνιτορ;

Σε κάθε νοσοκόμα αντιστοιχούν 10 ή και περισσότερα νεογνά, μήπως λόγω υπερπληθυσμού οι κοπέλες δεν πρόλαβαν να το κοιτάξουν εγκαίρως;


Πηγή: SIgmaTV