Κίνηση με αντιμνημονιακό χαρακτήρα εξαγγέλλει ο Γ. Λιλλήκας (videos)

a 138 Ειδήσεις
a 4604 Ειδήσεις

Πολιτική κίνηση με αντιμνημονιακό χαρακτήρα εξαγγέλλει εντός της ερχόμενης εβδομάδας ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας. Πως βλέπουν στην ΕΔΕΚ τη συγκεκριμένη κίνηση

Η απόφαση του Γιώργου Λιλλήκα για την εξαγγελία νέας πολιτικής κίνησης είναι δεδομένη.

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών θα επιχειρήσει σε πρώτο χρόνο, όπως ο ίδιος δηλώνει, να κεφαλαιοποιήσει το 25% που κατέγραψε στην κούρσα των Προεδρικών εκλογών.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η προσπάθεια άμεσης εμπλοκής της εν λόγω κίνησης στην πολιτική επικαιρότητα θα εκφράζεται και κοινοβουλευτικά μέσω του ανεξάρτητου βουλευτή Ζαχαρία Κουλία.

Η εν λόγω πολιτική κίνηση θα έχει καθαρά αντιμνημονιακό χαρακτήρα με τον Γιώργο Λιλλήκα να υποστηρίζει όχι μόνο την άμεση απεμπλοκή από την Τρόικα αλλά και τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την αποδοχή ή όχι του μνημονίου στο οποίο συμφώνησε η κυβέρνηση.

Θέσεις οι οποίες ουδόλως συνάδουν με την πολιτική της ΕΔΕΚ. Εντός του Κινήματος καταγράφονται ήδη αντιδράσεις για την κίνηση του υποψηφίου τον οποίο υποστήριξε η ΕΔΕΚ το Φεβρουάριο στην κούρσα των Προεδρικών.

Ανώτατο στέλεχος του κόμματος με το οποίο επικοινωνήσαμε ξεκαθάρισε τη θέση του Κινήματος.

Και συμπλήρωσε ότι η ΕΔΕΚ ουδέποτε τάχθηκε υπέρ της εξόδου από το ευρώ και την Ε.Ε.

Στο Κίνημα πάντως θεωρούν ότι η κίνηση Γιώργου Λιλλήκα ουδόλως θα πλήξει την ΕΔΕΚ.

Αντίθετα μας υπέδειξαν θα καταγραφεί ως αποτυχημένη προσπάθεια κεφαλαιοποίησης του 25% των Προεδρικών εκλογών το οποίο όμως δεν αποτελούσε προσωπική επιτυχία του υποψηφίου αλλά σε μεγάλο βαθμό οφειλόταν στη συσπείρωση της ΕΔΕΚ και τις παρεμβάσεις της στην κοινωνία.

Πως βλέπει το ΔΗΚΟ τις πολιτικές κινήσεις του Γιώργου Λιλλήκα, στο βίντεο, που ακολουθεί:

Πηγή: ΑΝΤ1