Πήγαν να κατασχέσουν το υπουργικό αυτοκίνητο του Συλικιώτη (videos)

a 38 Ειδήσεις
a 4857 ΕιδήσειςΣτο Υπουργείο Οικονομικών βρέθηκαν επιδότες δικαστηρίου για υπόθεση που αφορά οφειλές της Δημοκρατίας προς πολίτες, λόγω απαλλοτριώσεων γης. Τα «αίματα άναψαν» όταν προσπάθησαν να κατάσχουν το αυτοκίνητο του Υπουργού Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη. Πρόκειται για απαλλοτριώσεις οι οποίες ανακλήθηκαν αφού το κράτος αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται τα εν λόγω τεμάχια, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Βολές εναντίον του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ εξαπέλυσε παράλληλα ο κ. Στεφάνου. “Έτσι έχουμε καταντήσει την άλλοτε ευημερούσα Κύπρο, νοιώθουμε ταπεινωμένοι”, δήλωσε Αβέρωφ Νεοφύτου.

Οι επιδότες είχαν στα χέρια τους εντάλματα για κατάσχεση, ωστόσο απετράπη η είσοδός τους στο υπουργείο αφού αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον δικαστηρίου.

Στο χώρο μετέφεραν και μια πλατφόρμα μεταφοράς αυτοκινήτων, αφού σκοπός των επιδοτών είναι να κατάσχουν αυτοκίνητα και άλλη κινητή περιουσία της Δημοκρατίας.

Δικαστικοί επιδότες ακινητοποίησαν το υπουργικό αυτοκίνητο του Υπουργού Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρολίγον να σημειωθεί «θερμό επεισόδιο» αφού οι επιδότες λογομάχησαν έντονα με τον Νεοκλή Συλικιώτη. Στη συνέχεια, οι επιδότες μετέβησαν σε αστυνομικό σταθμό και κατήγγειλαν παρεμπόδιση του έργου τους.

Περί τα τέλη Μαρτίου, πάντως, αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον δικαστηρίου και θα ληφθεί δικαστική απόφαση.

Η νομική υπηρεσία του κράτους χειρίζεται το θέμα.

Δηλώσεις Αναστασιάδη:
“Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα σημερινά πρωτόγνωρα και συνάμα τραγελαφικά φαινόμενα, με την κατάσχεση κρατικών – υπουργικών αυτοκινήτων, θέλησαν να επιρρίψουν ευθύνες στο Νίκο Αναστασιάδη και το επιτελείο του. Αντί της αυτοκριτικής και του αυτοελέγχου, αντί της ανάληψης ευθύνης για τα όσα εξευτελιστικά συμβαίνουν στον τόπο μας σαν αποτέλεσμα της οικονομικής χρεοκοπίας του κράτους, αντί της έκφρασης απολογίας προς το λαό και της δημόσιας συγνώμης, επικαλούνται συνωμοσίες και συνωμότες. Λες και τους δικαστικούς επιδότες και τους κλητήρες είναι το επιτελείο Αναστασιάδη που τους έβαλε. Αυτοί που στα αλήθεια δυσφημίζουν το κυπριακό κράτος, είναι αυτοί που δυστυχώς με τις πολιτικές τους επέτρεψαν το διασυρμό του.

Έχει καταντήσει πραγματικά αστείο για τα όποια λάθη ή γκάφες της, η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΑΚΕΛ να φορτώνουν την ευθύνη στο Νίκο Αναστασιάδη. Ελπίζω ότι για τη νέα, σημερινή διαρροή εγγράφων, με προσωπικά δεδομένα, δεν θα επιχειρήσουν να επιρρίψουν ευθύνες στο δικό μας επιτελείο.

Εμείς φιλικά θα τους υποδείξουμε ότι αντί να αναζητούν συνωμοσίες και συνωμότες ποιο χρήσιμο θα ήταν να εξοικειωθούν καλύτερα με τις νέες τεχνολογίες που για μια ακόμη φορά τους έχουν προδώσει.

Ο λαός έχει κουραστεί πλέον. Ευτυχώς για όλους μας, την Κυριακή η Κύπρος γυρίζει σελίδα. Με ψήφο αλλαγής και ισχυρή εντολή διακυβέρνησης, ο λαός μας επιλέγει ευθύνη, ενότητα και ελπίδα”.