Ντεμπούτο για το νέο Volvo XC60

a 142
a 396

Το νέο Volvo XC60 είναι μεγαλύτερο, ασφαλέστερο και με ακόμα πιο προηγμένες τεχνολογίες σε σχέση με τον πρόγονό του.

Αυτή είναι η δεύτερη γενιά του σουηδικού SUV (σ.σ.: η πρώτη παρουσιάστηκε το 2008), το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει στην αρένα της κατηγορίας τις BMW X3, Audi Q5 και Mercedes GLC έχοντας πλέον ακόμα περισσότερα όπλα στη φαρέτρα του. Το νέο XC60 είναι «χτισμένο» πάνω στο δάπεδο SPA της Volvo, το οποίο χρησιμοποιούν όλες οι εκδόσεις της οικογένειας «90», αλλά και της μικρότερης «60», συμπεριλαμβανομένων των επερχόμενων S60 και V60.

Χάρη στην κίνηση αυτή, το νέο XC60 καταφέρνει να είναι χαμηλότερο, μεγαλύτερο, αλλά και πιο πλατύ σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά. Το μήκος του αγγίζει τα 4,7 μ., ενώ το μεταξόνιο του φλερτάρει έντονα με τα 2,9 μ., κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας καμπίνας με κορυφαίους για την κατηγορία χώρους.

a1 1

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα επιτεύγματα στον τομέα της τεχνολογίας και κατ’ επέκταση σε εκείνον της ενεργητικής ασφάλειας, καθώς το νέο XC60 εφοδιάζεται με «καλούδια», όπως είναι τα Steer Assist, Oncoming Lane Mitigation και Blind Spot Indication. Σημείο αναφοράς ωστόσο αποτελεί το ημι-αυτόνομο σύστημα Pilot Assist, το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινηθεί αυτοβούλως έως και ταχύτητες της τάξης των 130 χλμ./ώρα σε δρόμους με καλή σήμανση και διαγράμμιση.

Από το λανσάρισμα, το νέο XC60 θα είναι διαθέσιμο με τους 2λιτρους πετρελαιοκινητήρες D4 και D5, οι οποίοι αποδίδουν αντίστοιχα 190 και 235 ίππους. Οι λάτρεις των κινητήρων βενζίνης θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις εκδόσεις Τ5 και Τ6, οι οποίες αποδίδουν 254 και 320 ίππους. Στην κορυφή της γκάμας, η οποία προς το παρόν προσφέρεται σε συνδυασμό με 8τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων και τετρακίνηση, βρίσκεται η plug-in υβριδική έκδοση Τ8, η οποία αποδίδει 407 συνδυαστικούς ίππους εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 5,3 δλ.

a2 1

Στον τομέα των αναρτήσεων οι Σουηδοί επέλεξαν να «εγκαταστήσουν» στο νέο XC60 μια διάταξη με διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Προαιρετικά, το SUV της Volvo θα διατίθεται και με αερανάρτηση, η οποία αυξάνει (ή μειώνει) τη διαδρομή της ανάρτησης κατά 60 χλστ.

Πηγή: 4troxoi.gr