Αγία Νάπα: «Πόλεμος» για watersports – Μπαλάκι ευθυνών

a 12 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις
Πονοκέφαλο και μπελάδες φαίνεται πως θα φέρει η εφαρμογή του «γράμματος του νόμου» στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας. Ο Δήμος Αγίας Νάπας ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες προκήρυξε ανοικτό διαγωνισμό παροχής άδειας διευκολύνσεων (θαλάσσια αθλήματα).

a 867 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις

Ο Δήμος κατοχύρωσε την προσφορά στην επιχείρηση που πληρούσε τα κριτήρια και υπογράφηκε συμβόλαιο ύψους 60χιλ. Στον χώρο υπάρχει τα τελευταία χρόνια υφιστάμενη επιχείρηση, ο ιδιοκτήτης της οποίας δεν επιτρέπει στον αδειούχο να εγκατασταθεί και δεν εγκαταλείπει την περιοχή, με πρόφαση ότι αυτός ήταν εκεί τα τελευταία χρόνια.

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός, κρούωντας μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Κληθείς να σχολιάσει την έλλειψη ασφάλειας στον χώρο (λόγω του ότι ο υφιστάμενος επιχειρηματίας παρενοχλεί τα σκάφη του αδειούχου) ο κ. Καρούσος τόνισε ότι θα αυτός που δεν θα λάβει τα μέτρα του θα έχει τη ευθύνη εάν γίνει κάτι.

Το θέμα πλέον αφορά την Επαρχιακή Διοίκηση, τόνισε ο κ. Καρούσος. Το Δημαρχείο λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος, ανέφερε. Το Δημαρχείο σημείωσε έχει αποστείλει επιστολή στην Επαρχιακή Διοίκηση.

Στον χώρο υπάρχει ένας παράνομος και ένας νόμιμος αδειούχος σημείωσε ο Δήμαρχος. Το Δημαρχείο ζήτησε την συμβολή της Λιμενικής Αστυνομίας ανέφερε ο κ.Καρούσος χωρίς ωστόσο να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

«Εμείς θα κάνουμε τα δέοντα για να διαφυλάξουμε το δημόσιο συμφέρον. Είναι καθήκον μας σαν δήμος», είπε ο κ.Καρούσος.

Από πλευράς της η Λιμενική Αστυνομία ανέφερε λακωνικά ότι έγινε μια καταγγελία για την συγκεκριμένη περίπτωση στο λιμανάκι. Σε σχετική ερώτηση, κατά πόσο θα έπρεπε να ληφθούν περαιτέρω μέτρα στην περιοχή, αφού η διαμάχη προκαλεί όπως καταγγέλλει ο αδειούχος επιχειρηματίας ζημιές σε σκάφη αλλά και παρεμπόδιση των εργασιών, η Λιμενική ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι περαιτέρω, από την καταγγελία.

Το θέμα σημείωσαν από την Λιμενική, αφορά Δημαρχείο και Επαρχιακή Διοίκηση.

Ο Έπαρχος απο πλευράς του, κληθείς απο το SigmaLive να σχολιάσει τα όσα καταλογίζονται στην Επαρχιακή Διοίκηση ανέφερε ότι παρέλαβε την επιστολή απο το Δημαρχείο και αμέσως απέστειλε δια χειρός επιστολή στον ιδιοκτήτη που δεν έχει εξασφαλίσει άδεια, να εγκαταλείψει τον χώρο.

“Δεν είναι αρμοδιότητα της Επαρχιακής Διοίκησης αλλά του Δημαρχείου το οποίο τόσα χρόνια εξάλλου εξασφάλιζε λεφτά απο τις άδειες που τους έδινε ο εν λόγω ιδιοκτής”, τόνισε ο Έπαρχος. Επιστολή εξάλλου έχει αποσταλεί και στον Γενικό Εισαγγελέα προκειμένου να ενημερωθεί η Επαρχιακή Διοίκηση για τη νομιμοποίηση της να εμπλακεί σε τέτοιας φύσεως θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πηγή: SigmaLive