Συγκινητική θεατρική παράσταση από το Xenion School (video&photos)

Με μεγάλη συγκίνηση παρακολούθησαν οι πέραν των χιλίων θεατών που παρευρέθηκαν στο θέατρο του σχολείου Xenion στο Παραλίμνι τη σχολική θεατρική παράσταση “Ειρήνη” του Αριστοφάνη το περασμένο Σάββατο 11 Μαρτίου.


Σε μία ομολογουμένως καθηλωτυική παράσταση με εξαιρετικές ερμηνείες από τους μαθητές αλλά και με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τα παιδιά του σχολείου που έδεναν άριστα με το θεατρικό δρώμενο, οι υπεύθυνοι καθηητές του σχολείου κατάφεραν να μεταδώσουν ένα σημαντικό και επίκαιρο αντιπολεμικό μήνυμα με αριστοτεχνικές επεμβάσεις στην αριστοφανική πλοκή.

Μέσα από την κλασσική κωμωδία του Αριστοφάνη, προσαρμοσμένη για το παιδικό κοινό, περιλήφθησαν επεμβάσεις οι οποίες ενδυνάμωσαν το μήνυμα που μεταδόθηκε μέσα από το αρχαίο έργο.

Το δράμα του μικρού Αϊλάν αποτυπώθηκε επί σκηνής, συνδυασμένο με τα θύματα σύγχρονων πολέμων, της Συρίας, των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία, της κρίσης στη Μέση Ανατολή, καθώς και της προσφυγιάς.

Μετά την ανεπανάληπτη επιτυχία που σημείωσε η θεατρική παράσταση και κατόπιν έντονης επιθυμίας του κοινού, η παράσταση παρουσιάζεται ξανά το ερχόμενο Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, στις 7:30μμ στο Αμφιθέατρο «ΧΕΝΙΟΝ».

Η παράσταση τελούσε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών κυρίας Λήδας Κουρσουμπά. Επίσημος προσκεκλημένος της παράστασης ήταν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κύριος Παναγιώτης Σεντώνας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Τα έσοδα από την επίσημη παράσταση στις 11/3/17 ήταν €1960 και θα δοθούν προς ενίσχυση του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ελεύθερης Αμμοχώστου «Φάρος Ζωής». Επίσης, το σχολείο παρουσίασε τη θεατρική του παράσταση δωρεάν με έξι πρωινές παραστάσεις για τους μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της επαρχίας Αμμοχώστου την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, 7, 8 και 9 Μαρτίου 2017. Αντί εισιτηρίου, οι πέραν των 3000 μαθητών που θα παρακολουθήσουν την παράστασή μας, πρόσφεραν στην είσοδο του αμφιθεάτρου τρόφιμα και ρούχα, τα οποία παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου και στο Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης «Άγιος Χριστόφορος».

SotiraNews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΒΙΝΤΕΟ: Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Η συγκινητική στιγμή που ασθενής παίρνει εξιτήριο