Συνταγή: Κρεμώδες λεμοντσέλο

H κρεμώδης εκδοχή του κλασικού λεμοντσέλο μετριάζει την αψάδα του ποτού και η γεύση του είναι πλούσια, πυκνή και εξόχως απολαυστική!

kremodes lemontselo 1 gastronomos ΑΛΚΟΟΛ, γάλα, Κεράσματα, λεμόνι, Συνταγές για Κοκτέιλ, Χορτοφαγικά, Χωρίς γλουτένη
30′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

H κρεμώδης εκδοχή του κλασικού λεμοντσέλο μετριάζει την αψάδα του ποτού και η γεύση του είναι πλούσια, πυκνή και εξόχως απολαυστική!

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κρεμώδες λεμοντσέλο, αρχικά, πλένουμε τα λεμόνια και καθαρίζουμε μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας, το οποίο βάζουμε σε γυάλα μαζί με το οινόπνευμα για 15 μέρες.
  2. Σουρώνουμε τις φλούδες.
  3. Ανακατεύουμε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη και τα βάζουμε να πάρουν 4 – 5 βράσεις, τραβώντας την κατσαρόλα από τη φωτιά κάθε φορά που πάει να αρχίσει ο βρασμός.
  4. Αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό και προσθέτουμε το αλκοόλ μαζί με τις φλούδες ανακατεύοντας προσεκτικά.
  5. Εφόσον έχει κρυώσει εντελώς, σουρώνουμε με λεπτό σουρωτήρι και τουλπάνι, στη συνέχεια γεμίζουμε μπουκάλια και τα αφήνουμε στο ψυγείο ώστε να «ησυχάσει» το λικέρ για 3 – 4 μέρες πριν το πιούμε.

Μυστικά

To να φτιάξετε δικό σας λεμοντσέλο δεν είναι καθόλου δύσκολο, αρκεί να έχετε μια δοκιμασμένη συνταγή και λεμόνια από κήπο, αράντιστα και ακέρωτα. Εναλλακτικά, λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας, που θα βρείτε πια σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Μη δοκιμάσετε με τα κοινά κερωμένα λεμόνια του εμπορίου. Τα χειμωνιάτικα λεμόνια θεωρούνται πιο πλούσια σε αιθέρια έλαια. Άρα, το λεμοντσέλο σας καλύτερα να γίνει τότε.

 

Credit